Μόλις ένα μήνα μετά την κυκλοφορία της συσκευής, η Sony σταμάτησε τις πωλήσεις του Xperia Tablet S, μετά από κατασκευαστικό λάθος που ανακαλύφθηκε σε μια από τις γραμμές παραγωγής της.

Η ταμπλέτα διαφημίζεται ως αδιάβροχη αλλά η κατασκευάστρια εταιρία ανακάλυψε πως σε μια παρτίδα κατασκευής υπάρχει ένα κενό μεταξύ της οθόνης και του σώματος της. Αυτό μπορεί να επιτρέψει σε νερό ή άλλο υγρό να εισέλθει στο εσωτερικό του tablet, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του.

Η Sony ανακοίνωσε ακόμα πως σκοπεύει να επισκευάσει δωρεάν τις περίπου 100.000 συσκευές που παρουσιάζουν το πρόβλημα. Δεν αναφέρθηκε στην πιθανότητα αντικατάστασης, από την στιγμή όμως που το ελάττωμα προκλήθηκε κατά την κατασκευή του είναι υποχρεωμένη να την αντικαταστήσει, εάν ο καταναλωτής το ζητήσει.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης πως δεν περιμένει το κόστος των επισκευών να έχει άμεση επίπτωση στα κέρδη της, και ανέφερε πως δεν γνωρίζει πότε το Xperia Tablet S θα βρεθεί και πάλι στα καταστήματα. Συνιστά πάντως όσοι ήδη κατέχουν την συσκευή να μην επιχειρήσουν να δοκιμάσουν την αντοχή της στο νερό.