Σίγουρα δεν μας εκπλήσσει όταν μαθαίνουμε ότι οι νέοι λατρεύουν τα smartphones και τα προτιμούν από τα άλλα κινητά τηλέφωνα.

Εξάλλου ποια άλλη ηλικιακή ομάδα θα ήθελε ένα «έξυπνο» κινητό για να σερφάρει στο διαδίκτυο και να «κατεβάζει» κάθε εφαρμογή που μπορεί να μετατρέψει το κινητό σε παιχνιδομηχανή ή σε έναν μικρό υπολογιστή;

Η νέα μελέτη της Nielsen επιβεβαιώνει ότι οι νέοι έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στα smartphones, αφού σύμφωνα με τα αποτελέσματα πάνω από τους μισούς (58%) νέους ηλικίας 13-17 κατέχουν smartphones. Μάλιστα, μιλάμε για αξιοσημείωτη αύξηση αφού πέρυσι ο ίδιος αριθμός ήταν στο 36%.

Η Nielsen ανέλυσε ερωτηματολόγια 20.000 χρηστών κινητών τηλεφώνων από την Αμερική και ανακάλυψε κάτι εξίσου εντυπωσιακό, ότι στην ηλικιακή ομάδα 25-34 smartphones κατέχει το 78%.

Η κυριαρχία του λειτουργικού της Google, Android, επιβεβαιώνεται και σε αυτή την έρευνα. Με τη μεριά της Google πήγε το 58% των χρηστών smartphones. Ωστόσο, αύριο αναμένεται εκδήλωση της Apple, όπου αν επιβεβαιωθούν οι φήμες και παρουσιαστεί το νέο iPhone, τα συγκεκριμένα νούμερα δεν αποκλείεται να αλλάξουν.