Τα γυαλιά που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της τηλεόρασης

Η ιδέα που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο


ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑGADGETS
7:51
22/10/2018
Τα γυαλιά που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της τηλεόρασης
2
loading

Είναι γεγονός πως οι οθόνες είναι πια παντού στην καθημερινότητά μας, στα καταστήματα, στον δρόμο, στους σταθμούς, στο σπίτι, ακόμα και στην παλάμη μας.

Οι περισσότερες μάλιστα είναι εκεί για να προβάλουν απλώς διαφημίσεις και περιεχόμενο που δεν αξίζει να δεις, όντας ενόχληση για μάτια και μυαλό.

Τι μπορείς όμως να κάνεις; Έτσι είναι πια ο κόσμος μας, σωστά; Λάθος! Γιατί εδώ ακριβώς μπαίνει ένα καινοτόμο ζευγάρι γυαλιών που κάνει τις διαφημίσεις να εξαφανίζονται! Ή σχεδόν. Γιατί αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι κάτι ακόμα καλύτερο: εξαφανίζει το περιεχόμενο από τις οθόνες, κάθε περιεχόμενο κοντολογίς. Και την ίδια την οθόνη τελικά.

Με πολωτικούς φακούς και καινοτόμα τεχνολογία, τα IRL Screen-Blocking Glasses μπλοκάρουν την ακτινοβολία από τις οθόνες LCD και LED, κάνοντάς τες να μοιάζουν σαν να είναι σβηστές. Καθώς είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο, κόβουν για την ώρα την ακτινοβολία στις περισσότερες τηλεοράσεις και κάποια μόνιτορ υπολογιστών.

Ο τετράγωνος σχεδιασμός τους έχει μάλιστα και κινηματογραφικό άρωμα, καθώς προέρχονται από τα μαγικά γυαλιά που έκοβαν υποτίθεται τις διαφημίσεις στο κλασικό πια φιλμ του 1988 «Ζουν ανάμεσά μας» (They Live). Στα συν, ότι λειτουργούν και ως κανονικά γυαλιά ηλίου, μπλοκάροντας την υπεριώδη ακτινοβολία.

Το προϊόν βρίσκεται για την ώρα στην πλατφόρμα χρηματοδότης Kickstarter, έχει ξεπεράσει ωστόσο κατά πολύ (120.000 δολάρια) τον στόχο των 25.000 δολαρίων, τόσο πολύ το αγάπησε ο κόσμος. Κάτι που σημαίνει πως θα κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά, προσφέροντας ηλεκτρονική αποτοξίνωση σε όσους την αποζητούν…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Yan

  Εδώ που τα λέμε, σιγά την επανάσταση. Απλή εφαρμογή πολωτικών τζαμιών υπό γωνία.
  Όλες οι LCD (και οι LED, LCD είναι, απλά έχουν άλλου τύπου λάμπες) έχουν μπροστά στο τζάμι τους (μεταξύ άλλων) και πολωτικό φίλτρο. Βάζοντας κάθετα σ' αυτό ένα άλλο πολωτικό, του μπλοκάρεις το φως...
  Απλό πείραμα λυκείου: βάλτε κάποιο γυαλί ηλίου με γυαλί polaroid κάθετα σε κάποιο άλλο ίδιο και θα μαυρίσει. Ή φορέστε αυτά τα γυαλιά και κοιτάζοντας το κινητό σας, γυρίστε το 90 μοίρες και θα φαίνεται σα σβηστό (δεν ξέρω αν ισχύει σε AMOLED)

 2. avatar Yan

  Έχω plasma. Τη δική μου την TV θα την βλέπετε, θέλετε δε θέλετε...
  Φαντάζομαι και οι OLED θα περνάνε, οπότε τζάμπα τα $120.000. Σε μερικά χρόνια δε θα μπλοκάρουν τίποτα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει