Η εταιρεία Wikipad πρόσφατα είχε παρουσιάσει το ομώνυμο tablet, το οποίο τόσο με τα χαρακτηριστικά του όσο και με το ενσωματωμένο χειριστήριο του προορίζεται κυρίως για χρήση gaming.

Στο σχεδιασμό, πέρα από το χειριστήριο, έχουμε να κάνουμε με ένα σχετικά απλό και λιτό tablet χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Η πραγματική δύναμη του Wikipad όμως κρύβεται «κάτω από το καπό» ή μάλλον, κάτω από την οθόνη.

To tablet θα έχει τετραπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3 T30 στα 1.4GHz, 1GB μνήμη RAM DDR2 και chip γραφικών στα 520MHz.

Συγκριτικά, το hardware του είναι πιο δυνατό από το Nexus 7 ASUS και το Transformer Prime Infinity 800 αλλά ελάχιστα υποδεέστερο του Ouya το οποίο θα έρχεται με επεξεργαστή 1.6GHz και μνήμη DDR3.

Η χωρητικότητά του θα είναι τουλάχιστον 16GB, αν και αυτή δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, τα 16GB πάντως είναι η στάνταρ χωρητικότητα για τα περισσότερα tablets.

Η μπαταρία του στα 23.46Wh θα είναι αρκετή για έξι ώρες συνεχόμενου gaming και οκτώ ώρες αναπαραγωγή βίντεο ενώ θα διαθέτει επίσης δυο κάμερες, μια στα 8 megapixel στο πίσω μέρος και μια μπροστινή στα 2.

Το tablet διαθέτει ένα αποσπώμενη βάση, επάνω στην οποία βρίσκονται το χειριστήριο. Με τη βάση συνδεδεμένη, το πίσω μέρος της ταμπλέτας θα είναι ελαφρά υψωμένο, κάτι που συμβαίνει για δυο κύριους λόγους. Αφενός θα βοηθά στο κράτημα της συσκευής και του χειριστηρίου, αφετέρου εκεί βρίσκονται τα ηχεία, πράγμα που σημαίνει ότι τοποθετώντας το επάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια ο ήχος θα ενισχύεται αισθητά.

Το πιο εντυπωσιακό είναι πως στο μέλλον το tablet ενδέχεται να κυκλοφορήσει με 3D Display, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε μια τρισδιάστατη εμπειρία στα παιχνίδια σας.

Δεν υπάρχουν ακόμα λεπτομέρειες για τιμή ή ημερομηνία κυκλοφορίας, ο πρόεδρος της Wikipad όμως, ο James Bower, δήλωσε πως θα κυκλοφορήσει μέσα στον χρόνο και πως η εταιρεία θα αποκαλύψει ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για το tablet στο πολύ άμεσο μέλλον.