Μπορεί η Sony να προγραμματίζει την αποκάλυψη των νέων συσκευών της στο τέλος Αυγούστου, το Mobile-Review όμως έχει ήδη στην κατοχή του το SONY LT30p, ή αλλιώς το Sony Xperia Mint και μαζί με αρκετές φωτογραφίες, η ιστοσελίδα δημοσίευσε και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Η συσκευή διαθέτει οθόνη 4.3 ιντσών με ανάλυση 720p, διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon S4 στα 1.5GHz, 1GB RAM μνήμη και 16GB χωρητικότητα. Ίσως το καλύτερο χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η κάμερα της, στα 13 megapixel με δυνατότητα λήξης video στα 1080p ενώ η μπροστινή κάμερα σπάει το «φράγμα» της HD ανάλυσης

Η ιστοσελίδα σημειώνει ότι η συσκευή είναι μικρότερη από το Xperia S, επιτρέποντας πιο εύκολη χρήση με το ένα χέρι αλλά το πιο σημαντική αλλαγή είναι η χρήση software πλήκτρων του Ice Cream Sandwich με τα hardware πλήκτρα να αποτελούν παρελθόν. Έκπληξη πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τα κουμπιά της έντασης, της κάμερας καθώς και το power button έχουν τοποθετηθεί όλα μαζί στο ίδιο σημείο, κάτω δεξιά.

Σε δοκιμές που έγιναν, στα benchmark το Mint τα πήγε ικανοποιητικά, σκοράροντας λίγο χαμηλότερα του HTC One S και του Galaxy SIII παρά του ότι χρησιμοποιούν τον ίδιο επεξεργαστή. Ας μην ξεχνάμε όμως πως το software κατά πάσα πιθανότητα δεν έχει τελειοποιηθεί και πως με την κυκλοφορία του μπορεί να σημειώσει ακόμα καλύτερα σκορ.