proho.gr

Όταν έγινε γνωστό το κλείσιμο του Megaupload και η σύλληψη του ιδιοκτήτη του, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ξαφνιάστηκαν. Η εταιρεία άλλωστε προετοίμαζε την είσοδο της στο χρηματιστήριο. Κάτι που θα ήταν αδύνατο αν όντως ακροβατούσε στα όρια της παρανομίας.

Επιπλέον το Megaupload δεν έκανε τίποτε περισσότερο ή λιγότερο απ’ ό,τι δεκάδες άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες. Γιατί λοιπόν οι αρχές να ξεκινήσουν από αυτό και κυρίως ασχοληθούν μόνο με αυτό;

Ως φήμη λοιπόν, είχε κυκλοφορήσει πάρα πολύ η άποψη o πραγματικός λόγος της δίωξης ήταν επειδή ο Kim DotCom, ο ιδιοκτήτης του δηλαδή, ετοίμαζε μια υπηρεσία η οποία θα ήταν απολύτως νόμιμη αλλά ευθέως ανταγωνιστική προς τις δισκογραφικές εταιρείες.

Απ’ ό,τι προκύπτει λοιπόν, η φημολογία είχε κάποια βάση. Ο Kim DotCom πράγματι δημιούργησε μια τέτοια υπηρεσία παρά τις εναντίον του κατηγορίες και το γεγονός ότι βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πρόκειται για το Megabox μια νέα υπηρεσία για τον εντοπισμό και διαμοιρασμό αρχείων μουσικής, η οποία θα ανταγωνιστεί πλατφόρμες όπως το Spotify. Βασικό του χαρακτηριστικό όμως είναι ότι θα αποδίδει στους καλλιτέχνες μέχρι και το 90% των κερδών.

Αν και ακόμη δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το project, όλοι περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία τις σχετικές ανακοινώσεις.

Άραγε θα είναι όντως το Megabox μια τόσο επαναστατική πλατφόρμα;