Τι άλλο θα σκαρφιστούν άραγε; Το τελευταίο σχέδιο εξαπάτησης στην υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης Facebook είναι ένα ψεύτικο κουμπί «Dislike» (Δεν μου αρέσει), το οποίο αποκτά πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και χρεώνει τα κινητά τηλέφωνα των χρηστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εταιρεία ασφάλειας υπολογιστών Sophos, δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν κλικάρει συνδέσμους για την εγκατάσταση της εφαρμογής Dislike και οι δημιουργοί της φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται το πάγιο αίτημα πολλών χρηστών για ένα τέτοιο, επίσημο, κουμπί στο Facebook. Η συγκεκριμένη κακόβουλη εφαρμογή υποτίθεται ότι προσφέρει την αντίθετη λειτουργία από το επίσημο κουμπί I Like (Μου αρέσει) και επιτρέπει στους χρήστες να δηλώνουν ποια μηνύματα, σύνδεσμοι, βίντεο και φωτογραφίες δεν τους άφησαν ικανοποιημένους.

Η κακόβουλη εφαρμογή αποκτά πρόσβαση στις δημόσιες πληροφορίες του προφίλ και σε άλλα προσωπικά δεδομένα. Επιπλέον, δημοσιεύει αυτόματα ενημερώσεις (status updates) που ενθαρρύνουν και άλλους χρήστες να την εγκαταστήσουν.