proho.gr

Φαίνεται ότι η έλευση του Google Disk ταράζει τα νερά στο χώρο των υπηρεσιών cloud. Προκειμένου λοιπόν να προετοιμαστεί όσο καλύτερα μπορεί για την αλλαγή σκηνικού το Dropbox αλλάζει την online έκδοση από την οποία ο χρήστης διαχειρίζεται τα αρχεία του.

Βέβαια μέχρι τώρα η έκδοση αυτή είχε κυρίως υποστηρικτικό χαρακτήρα. Ο ανασχεδιασμός της όμως κάνει σαφές ότι η υπηρεσία αρχίζει να της δίνουν πολύ μεγαλύτερο βάρος, βελτιώνοντας σε μεγάλο βαθμό την λειτουργικότητα της. Το περιβάλλον χρήσης του πια κρατά μόνο τα απολύτως απαραίτητα, χρησιμοποιώντας μεγάλα εικονίδια που ο χρήστης μπορεί να επιλέξει πολύ πιο εύκολα.

Επίσης δίνεται έμφαση στο περιεχόμενο του ίδιου του χρήστη και όχι στις γενικές πληροφορίες της υπηρεσίας, γι’ αυτό και έχουν προστεθεί μια σειρά από νέα χαρακτηριστικά. Ανάμεσα τους η δυνατότητα απευθείας προβολής των εικόνων χωρίς προηγούμενο κατέβασμά τους τοπικά, μέσω μιας εφαρμογής που θυμίζει τις αντίστοιχες υπηρεσίες των Facebook και Google+.

Επίσης, έχει βελτιωθεί σημαντικά η ταχύτητα, ενώ έχουν αξιοποιηθεί και ορισμένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά της HTML5. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει και να μεταφέρει πολλά μαζί αρχεία μόνο με συντομεύσεις πληκτρολογίου και τον κέρσορα του ποντικιού τους, ακριβώς όπως θα το έκανε και στο desktop του.