Οι διαφημίσεις αποτελούν το βασικό μέσο για την απόσβεση του κόστους λειτουργίας για τις ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες. Ωστόσο, για τους χρήστες του YouTube, τα 20-30 δευτερόλεπτα που διαρκεί κάθε διαφήμιση, έχουν καταντήσει πλέον κουραστικά. Ευτυχώς, για τους χρήστες του Chrome, υπάρχει μια επέκταση (add-on) που ονομάζεται «Skip ads on YouTube». Να τονίσουμε, ότι η υπηρεσία δεν είναι παράνομη και απλά σας επιτρέπει να παρακάμψετε τις διαφημίσεις για να οδηγηθείτε κατευθείαν στο βίντεο.

Πρώτα πρέπει να εγκαταστήσετε την επέκταση Skip ads on YouTube – No illegal block, την οποία θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Chrome. Όταν ανοίξει το παράθυρο για να το εγκαταστήσετε, κάντε κλικ στο «Add to Chrome».

Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στο YouTube και ξεκινήστε τη περιήγησή σας, όπως θα κάνατε κανονικά.

Όταν πέσετε σε μια διαφήμιση, κάντε κλικ στο μπλε κουμπί «play» που έχει προσθέσει η επέκταση πάνω από το βίντεο. Η διαφήμιση θα σταματήσει και το βίντεο θα αρχίσει να παίζει κανονικά.

Το θετικό με την υπηρεσία, είναι το γεγονός ότι μας επιτρέπει να επιλέξουμε πότε θέλουμε να παρακάμψουμε μια διαφήμιση. Με λίγα λόγια, η εφαρμογή αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για όσους βιάζονται και τους γλιτώνει σημαντικό χρόνο.