Ο Χιλιανός καλλιτέχνης, Ροντρίγκο Αλόνσο, φαίνεται ότι εμπνεύστηκε από τη λαϊκή ρήση, «Τα σκουπίδια του ενός μπορεί να είναι ο θησαυρός του άλλου».

Συγκεκριμένα, ο ιδιαίτερος αυτός καλλιτέχνης, κατασκευάζει καρέκλες από παλιά τμήματα ηλεκτρονικών συσκευών, τα οποία δώρισε η χιλιανή εταιρία ανακύκλωσης, Recycla.

Ο γραφίστας, κατασκευάσει τα έργα του μέσω της έκχυσης εποξειδικής ρητίνης σε ένα καλούπι γεμάτο με ανακυκλώσιμα ηλεκτρονικά προϊόντα. Οι καρέκλες παράγονται σε περιορισμένες εκδόσεις, αλλά ο Χιλιανός δέχεται και ειδικές παραγγελίες για όσους ενδιαφέρονται. Δεδομένου ότι κάθε σύνολο των ηλεκτρονικών απόβλητων είναι μοναδικό, κάθε έργο του θεωρείται πρωτότυπο.

Για τον Αλόνσο, τα έργα του είναι κάτι παραπάνω από σύνολο επίπλων. Οι καρέκλες του, οι οποίες ονομάζονται N+ew (No More Electronic Waste), προωθούν επίσης την ανακύκλωση των ηλεκτρονικών απόβλητων. Αν και οι περισσότερες εταιρίες ηλεκτρονικών ειδών έχουν υιοθετήσει οικολογική συνείδηση και όλο και περισσότερα προγράμματα ανακύκλωσης τίθενται σε εφαρμογή, η ποσότητα των ηλεκτρονικών απόβλητων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μέχρι το 2020, ειδικότερα στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Απολαύστε τα έργα του…