Τον λένε Μπεν Πάστερνακ και ζει εδώ και δυο χρόνια σε ένα νεοϋορκέζικο διαμέρισμα 5.000 ευρώ τον μήνα.

Όταν δεν κάνει παρέα με τον ράπερ Drake, θα τον βρεις στο πολυτελές κομμωτήριο της γειτονιάς, μιας και το δικό του κούρεμα κοστίζει πάνω από 150 ευρώ.

«Ψίχουλα» δηλαδή για τον 17χρονο που είναι ήδη βετεράνος του τομέα ανάπτυξης εφαρμογών! Παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα έφηβος δηλαδή.

Ο Πάστερνακ εγκατέλειψε το σχολείο στα 15 του, αφού το παιχνίδι για το iPhone που είχε φτιάξει όταν βαριόταν στην τάξη είχε γίνει εντωμεταξύ εμπορική επιτυχία, φέρνοντας ξοπίσω του στρατιές επενδυτών που καρδιοχτυπούσαν για την επόμενη κίνησή του.

Τόσο μεγάλο ήταν μάλιστα το ενδιαφέρον που ο 15χρονος Αυστραλός μετακόμισε μόνος στη Νέα Υόρκη ζώντας πλουσιοπάροχα με όλα τα έξοδα προπληρωμένα!

Έκτοτε τα χρόνια έχουν παρέλθει, τουλάχιστον… δύο δηλαδή, στα οποία ο Πάστερνακ έριξε στην αγορά την εφαρμογή Flogg, ένας γάμος ουσιαστικά ανάμεσα στο Instagram και το Ebay όπου οι χρήστες μπορούν να ανταλλάζουν τα περιττά αντικείμενά τους με πραγματικό χρήμα.

feegfsdgdfvdfsegdfvsd1

Παρά το γεγονός ότι είναι πανέξυπνος, δαιμόνιος και ήδη γκουρού της τεχνολογίας, ο νέος Ζούκερμπεργκ δεν παύει να είναι ακόμα παιδί. Χάνει συνεχώς τις πιστωτικές του και ξεχνά να πληρώνει τους λογαριασμούς του, αν και κανείς δεν νοιάζεται γι’ αυτά όσο το μυαλό του αναζητεί διαρκώς την επόμενη μεγάλη ιδέα.

Η οποία ακούει φυσικά στο όνομα Monkey, μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται στο βίντεο κατά κύριο λόγο και αφορά ειδικά στα πιτσιρίκια, ως ο νέος τρόπος να γνωρίζονται μεταξύ τους στο ίντερνετ δηλαδή με ασφαλή τρόπο. Το Monkey που λανσαρίστηκε στις αρχές της χρονιάς μετρά ήδη 2 εκατ. χρήστες και πάνω από 5 εκατ. βιντεοκλήσεις…

«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι πως όλες οι εφαρμογές εκεί έξω είναι φτιαγμένες από ενήλικες. Εδώ είμαστε εμείς τόσο οι δημιουργοί όσο και οι χρήστες, κάτι που δεν συμβαίνει με εφαρμογές σαν το Snapchat», είπε χαρακτηριστικά ο Πάστερνακ στο Mashable.

Το νέο project το έφτιαξε μάλιστα με τον 18χρονο συνέταιρό του, Αϊζάια Τέρνερ, τον οποίο γνώρισε στο ίντερνετ και κοιμάται τώρα στον ευρύχωρο καναπέ του Πάστερνακ.

Ξεψαχνίζοντας τη σύντομη βιογραφία του, το επιχειρηματικό δαιμόνιο κυλά στο αίμα του αυστραλού εφήβου, καθώς ο παππούς του είναι κροίσος της κτηματομεσιτικής με περιουσία πάνω από 300 εκατ. ευρώ και ο ουκρανός μετανάστης προπάππος του ήταν ο ιδρυτής ενός ακραία δημοφιλούς σνακ της Αυστραλίας.

Ποιος ξέρει τι θα πετύχει ο Πάστερνακ στη ζωή μέχρι τα… 18 του!