Μία καινούργια εταιρεία στο Hong-Kong ελπίζει πως υπέρβαροι θα είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν 1800 δολάρια για να αγοράσουν ένα μικρό ρομπότ αντί να χρησιμοποιήσουν μία οικονομικότερη εφαρμογή σε κάποιο smartphone.

H Intuive Automata έχει αρχίσει και δέχεται παραγγελίες για το Autom, ένα μικρό ρομποτικό βοηθό για την καταπολέμηση του πάχους, το οποίο ήταν σε στάδιο σχεδιασμού και δοκιμών για αρκετό χρονικό διάστημα.

Το ύψους 40 εκατοστών ρομπότ, διαθέτει μία LCD οθόνη αφής, μέσω της οποίας οι χρήστες εισάγουν πληροφορίες για το τι καταναλώνουν και πόσο ασκούνται καθημερινά. Το ρομπότ απαντάει με εξατομικευμένες συμβουλές ενθαρρύνοντας τους παράλληλα, ενώ οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν και εναλλακτικές φωνές από το διαδίκτυο ώστε να γίνει βαρετή η «επικοινωνία».

Μία μελέτη που διεξήχθη από την Kidd, στην οποία συμμετείχαν 45 άτομα στην περιοχή της Βοστώνης, συνέκρινε την μέθοδο καταγραφής των θερμίδων μέσω ενός προγράμματος σε έναν υπολογιστή, με το Autom ή απλή καταγραφή σε χαρτί. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι από τις τρεις μεθόδους, δύο φορές πιο αποτελεσματική ήταν αυτή με το ρομπότ. Tώρα υπάρχει και το ζήτημα του κόστους του ρομπότ, τα χρήματα του οποίου θα μπορούσατε να διαθέσετε και για έναν διαιτολόγο ή για ένα άθλημα, όπως και να έχει τα συμπεράσματα είναι δικά σας.

Πηγή: proho.gr