Τη διάθεση της συσκευής εικονικής πραγματικότητας VR headgear για το Playstation, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, η Sony. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το VR αναμένεται να γίνει εμπορικά διαθέσιμο τον Οκτώβριο στην τιμή των 399 δολαρίων (περίπου 360 ευρώ).

«Η εικονική πραγματικότητα ανοίγει νέα σύνορα στο gaming και θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τα παιχνίδια», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος του τμήματος ψυχαγωγίας της Sony Computer, ‘Αντριου Χάουζ.

«Το Playstation θα ηγηθεί αυτή της αλλαγής… και βρίσκεται στην καλύτερη θέση για να κάνει την εικονική πραγματικότητα τη νέα τάση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Sony επέλεξε τον Οκτώβριο ως τον μήνα διάθεσης του VR ώστε να υπάρχει το επαρκές χρονικό περιθώριο για την κατασκευή αρκετών συσκευών που θα καλύψουν την αναμενόμενη ζήτηση. Επίσης οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ή να κάνουν συμβατούς περισσότερους τίτλους παιχνιδιών.

Οι μάσκες εικονικής πραγματικότητας είναι σχεδιασμένες ώστε να συνδέονται με τις κονσόλες Playstation 4.

Στη μάχη του ανταγωνισμού, η συσκευή εικονικής πραγματικότητας Rift, την οποία έχει αναπτύξει η Oculus για λογαριασμό του Facebook, πρόκειται να γίνει διαθέσιμη στα τέλη αυτού του μήνα, όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία. Η τιμή του Rift αναμένεται να φτάνει τα 599 δολάρια (περίπου 540 ευρώ) και θα είναι συμβατό με υπολογιστές.