Η Nokia μπαίνει δυναμικά στο χώρο του virtual reality με την κάμερα Ozo, η οποία όμως απευθύνεται σε λίγους, αφού κοστίζει 60.000 δολάρια!

Η κυκλοφορία της κάμερας, η οποία προορίζεται για λήψη εικόνων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για virtual reality παραγωγές, είναι προγραμματισμένη για το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Όσο για τις παροχές προς όσους έχουν να δαπανήσουν τόσα χρήματα, υπάρχει η δυνατότητα για λήψη εικόνας 360 καθώς και η ζωντανή αναμετάδοση τρισδιάστατου περιεχομένου.

Στην «καρδιά» της Ozo VR Camera βρίσκονται 8 συγχρονισμένοι αισθητήρες 2Κ x 2K, αποθηκευτικός χώρος 500 GB τεχνολογίας SSD, ο οποίος αρκεί για καταγραφή υλικού διάρκειας 45 λεπτών.

Κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο είναι ότι πρόκειται για ένα επαγγελματικό εργαλείο, ενώ η εταιρεία ανέφερε ότι έχει επαφές με μεγάλα studio προκειμένου να εξερευνηθεί πως ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί η κάμερα. Σε κάθε περίπτωση οι αλλαγές που φέρνει η Ozo θα σχετίζονται με τον χώρο του θεάματος, ενώ σύμφωνα με το Venture Beat, η Nokia θέλει να αναπτύξει κι άλλες τεχνολογίες  στην κάμερα, για να χρησιμεύει σε περισσότερα πράγματα από το να καταγράφει απλώς τι γίνεται γύρω της.

nokia2 nokia3 nokia4

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.