Αίσθηση έχει προκαλέσει η Blizzard με έναν διαγωνισμό που ανακοίνωσε για έναν παράξενα μοναδικό υγροψυκτικό υπολογιστή, ο οποίος, όπως αναφέρει, «θα είναι εμποτισμένος ανθρώπινο αίμα».

Το στούντιο παιχνιδιών, που βρίσκεται πίσω από τους τους δημοφιλούς τίτλους «Diablo» και «Overwatch», ανέφερε πως ο υπολογιστής που προσφέρει θα χρησιμοποιεί κάρτα γραφικών Nvidia GeForce RTX 4090, επεξεργαστή Intel Core i9, θα έχει αποθηκευτικό χώρο 3 TB SSD και Quantum Vector GPU Waterblock και «θα είναι εμποτισμένος με ανθρώπινο αίμα».

Πρόκειται για μια κίνηση που σχετίζεται με την κυκλοφορία της νέας, τέταρτης έκδοσης του Diablo (IV) με τίτλο «Season of Blood». Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 17 Οκτωβρίου και μεταξύ άλλων ο χαρακτήρας που χειρίζεται ο παίκτης διαθέτει δυνάμεις βαμπίρ.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, η Blizzard ενθαρρύνει τους παίκτες να δωρίσουν αίμα για να βοηθήσουν όσους ανθρώπους το έχουν ανάγκη. Οι παίκτες άνω των 18 ετών που δίνουν αίμα θα ανταμειφθούν με έπαθλα εντός του παιχνιδιού, σύμφωνα με την Blizzard .

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είστε 18 ετών και άνω για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό για τον «υπολογιστή με αίμα». Η αιμοδοσία θα διαρκέσει από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου.

Μόλις επιτευχθεί ο στόχος της αιμοδοσίας, δηλαδή ο στόχος των 666 λίτρων, θα ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για τον υπολογιστή. Η Blizzard λέει ότι δίνει επίσης στους παίκτες του «Diablo IV» νέα αντικείμενα, όπως όπλα και πανοπλίες όταν οι αιμοδοσίες επιτυγχάνουν επιμέρους στόχους.

Όπως αναφέρει το Business Insider, η ιδέα να χαριστεί ένα αντικείμενο με έγχυση αίματος μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργη, αλλά η Blizzard δεν είναι η πρώτη εταιρεία που έπεσε στην ιδέα να εμποτίσει ένα προϊόν με αίμα. Τ

ο 2021, ο Lil Nas X κυκλοφόρησε ένα ζευγάρι Nike Air Max ’97 με μια σταγόνα ανθρώπινου αίματος σε κάθε ζευγάρι. Αυτό έγινε σε συνεργασία με την MSCHF, μια εταιρεία που δημιουργεί ιδιαίτερα παπούτσια και είναι γνωστή για τις μεγάλες κόκκινες μπότες της.

Αργότερα το 2021, ο επαγγελματίας skateboarder Tony Hawk πούλησε 100 custom skateboards που βάφτηκαν με το αίμα του. Οι σανίδες είχαν τεράστια επιτυχία καθώς εξαντλήθηκαν λίγο μετά την πώληση.