Στην Κύπρο… πάει στοίχημα ο ανακριτής που διερευνά την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων καθώς θεωρεί ότι μπορεί να βρει στοιχεία που να «δένουν» την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος συγκεκριμένων εμπλεκομένων προσώπων.

Για το λόγο αυτό ο 9ος τακτικός ανακριτής Γιώργος Κασίμης έστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής στις Κυπριακές αρχές ζητώντας το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών που ενδεχομένως διατηρούν εκεί οι κατηγορούμενοι,αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα.

Ο δικαστικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση αξιολογώντας νέα στοιχεία που διαβιβάστηκαν σε αυτόν από την αγγλική εταιρεία ΒΕΤ ΦΕΑΡ, σύμφωνα με την οποία πίσω από κρίσιμους κερδισμένους κωδικούς κρύβονται Κύπριοι ιδιώτες.

Συγκεκριμένα ο ανακριτής ζητά το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών που τυχόν διαθέτουν οι ίδιοι ή οι συγγενείς των πρώτων 15 στη λίστα κατηγορουμένων για τους οποίους είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Πρόκειται δηλαδή, για τα συγγενικά πρόσωπα των ήδη προφυλακισθέντων, Αχιλλέα Μπέου, Γιώργου Τσακογιάννη, και Βασίλη Καρακούλια, του καταζητούμενου με διεθνές ένταλμα σύλληψης Χρυσόστομου (Μάκη) Ψωμιάδη, καθώς και τους συγγενείς των ελεύθερων με περιοριστικούς όρους Σταύρου Ψωμιάδη, Νίκου Ζαμάνη, Ανδρέα Δημόπουλου, Δημήτρη Ζαβαντία, Αθανάσιου Ντότση, Νίκου Χάλκου, Νίκου Παντέλη, Ιωάννη Παπαδόπουλου, Βασίλη Γεωρτσιάκου, Μιχάλη Νικολόπουλου και Ιωάννη Παπακώστα.

Στο μεταξύ, την επόμενη εβδομάδα ο κ. Κασίμης αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, ενώ στις 13 και 14 Σεπτέμβρη έχει «κλειδώσει» και το ραντεβού του με αξιωματούχους της Europol και της Eurojust στη Χάγη.

Αντικείμενο των συναντήσεων αυτών είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που τυχόν διατηρούν στο εξωτερικό οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των στημένων αλλά και οι στοιχηματικές εταιρείες μέσω των οποίων παίχτηκαν μεγάλα ποσά πάνω σε στημένους αγώνες.