Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με βούλευμα που εξέδωσε μείωσε τελικά τη χρηματική εγγύηση που είχε επιβληθεί στον Σταύρο Ψωμιάδη κατά 150.000 ευρώ προκειμένου να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Δηλαδή, από τα 250.000 ευρώ που του είχε αρχικά επιβληθεί, μετά το πέρας της απολογίας του για την υπόθεση των στημένων αγώνων , η εγγύηση «έπεσε» στα 100.000 ευρώ.

Ωστόσο, τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου διατήρησαν τον όρο της υποθήκης ακινήτου του στο Παλαιό Ψυχικό, αντικειμενικής αξίας 550.000 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, η Εισαγγελία Εφετών τη Αθήνας αναμένεται να εκδώσει μέσα στις επόμενες μέρες, διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πατέρα του, καταζητούμενου Μάκη Ψωμιάδη, ύστερα από σχετικό αίτημα του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη που χειρίζεται τη μεγάλη αυτή υπόθεση.

Όπως είναι γνωστό, ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ο μόνος που εξακολουθεί και παραμένει ασύλληπτος για την υπόθεση των «στημένων», ενώ η μοναδική φορά που έδωσε… κάποια σημεία ζωής ήταν τον περασμένο Ιούνιο, μέσω του blog της «Δίκης» για να υπερασπίσει το γιο του Σταύρο.

«Ο Σταύρος είναι αθώος. Δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή ενοχής του στη δικογραφία. Δεν έχει παίξει ποτέ στοίχημα και δεν γνωρίζει από αυτά τα πράγματα. Αφήστε με εμένα, κοιτάξτε το παιδί. Κακώς κατηγορείται», είχε δηλώσει ο Μάκης Ψωμιάδης.

Στοίχημα πάντως του 9ου τακτικού ανακριτή Γιώργου Κασίμη (σ.σ ο οποίος παρά τη θερινή άδεια που δικαιούται, βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο γραφείο του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων) είναι -σύμφωνα με πληροφορίες- να καταφέρει να αποκαλύψει την ταυτότητα των στοιχείων που κρύβονται πίσω από τους κωδικούς που έπαιξαν και κέρδισαν πάνω σε στημένους αγώνες, μέσω της αγγλικής εταιρείας «Bet Fair».

Πρόκειται για περίπου 20 κωδικούς που αντιστοιχούν σε ισάριθμα πρόσωπα.

Μάλιστα, σειρά συναντήσεων περί τα μέσα Σεπτεμβρίου με αξιωματούχους της Europol αλλά και με εθνικούς εισαγγελείς της Eurojust στη Χάγη, έχει προγραμματίσει ο κ. Κασίμης προκειμένου να ρίξει άπλετο φως στην πολύκροτη υπόθεση.

Αντικείμενο των επίμαχων συναντήσεων είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί που τυχόν διατηρούν στο εξωτερικό οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση των «στημένων» αλλά και οι στοιχηματικές εταιρείες μέσω των οποίων παίχτηκαν μεγάλα ποσά πάνω σε «στημένους αγώνες».