Για το κρίσιμο θέμα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τους 68 κατηγορούμενους, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, αναμένεται να αποφασίσουν, ίσως και αύριο με βούλευμά τους τα μέλη του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, όπως επιτάσσει ο νόμος ,πρέπει να αποφασίσουν αν θα επικυρώσουν ή όχι την εισαγγελική διάταξη με βάση την οποία παραμένουν κλειστά τα σύνορα της χώρας για τους 68 κατηγορούμενους.

Απόφαση που είχε ληφθεί προκειμένου να διασφαλιστεί η παρουσία τους στα επόμενα στάδια της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.

Ως όφειλαν μάλιστα οι δικαστές είχαν στείλει κλήση για αυτοπρόσωπη εμφάνιση και στους 68 κατηγορούμενους , οι περισσότεροι από τους οποίους επέλεξαν να κάνουν χρήση του νομίμου δικαιώματός τους και να εκπροσωπηθούν από τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους.

Την τακτική αυτή επέλεξε και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης ,οι δικηγόροι του οποίου ζήτησαν να μην επικυρωθεί η διάταξη απαγόρευσης εξόδου.

Υποστήριξαν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία στη δικογραφία που να τον συνδέουν με αξιόποινες πράξεις, ότι είναι τέτοια η φύση της δουλειάς του που καθιστά απαραίτητα τα ταξίδια στο εξωτερικό καθώς σε διαφορετική περίπτωση ακυρώνεται η δουλειά του και ότι είναι γνωστός επιχειρηματίας, πατέρας τριών παιδιών και δεν υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει στο εξωτερικό.