Τα μεγάλης έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ στο Σαν Σίρο, έξω από το «Τζουζέπε Μεάτσα», πριν την αναμέτρηση της Ίντερ με τη Νάπολι είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός οπαδού τον γηπεδούχων και τον τραυματισμό τεσσάρων υποστηρικτών των «παρτενοπέι».

Ο οπαδός των «νερατζούρι» άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 35 ετών, καθώς τον παρέσυρε ένα βαν που μετέφερε Ναπολιτάνους οπαδούς, στους οποίους οι Ιντερίστι είχαν στήσει ενέδρα. Το όλο σκηνικό καταγράφηκε από τους επιβαίνοντες ενός αυτοκινήτου, που βρέθηκαν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Μιλάνου προτείνει την απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών της Ίντερ, Μαρσέλο Καρντόνα, μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, μετά τα όσα λυπηρά έγιναν χθες το βράδυ στην πόλη της Λομβαρδίας. Επίσης, θα μπει λουκέτο στην εξέδρα των οργανωμένων των «νερατζούρι», μέχρι και την 31η Μαρτίου του 2019, δηλαδή για πέντε ματς της Serie A και ένα του Κυπέλλου.

Εκτός από τις αιματηρές συμπλοκές έξω από το γήπεδο, εντός γηπέδου καταγράφηκαν και άλλα παρατράγουδα, καθώς μερίδα οπαδών της Ίντερ επιτέθηκε ρατσιστικά στον Καλιντού Κουλιμπαλί, με τον Κάρλο Αντσελότι να γίνεται έξαλλος από το γεγονός και να απειλεί ότι σε επόμενο παρόμοιο περιστατικό θα πάρει την ομάδα του και θα φύγει.