Μπορεί η Νάπολι να έχασε χθες βράδυ από την Ίντερ στις καθυστερήσεις του αγώνα στο «Μεάτσα» (1-0), αλλά αυτό που πείραξε περισσότερο τον Κάρλο Αντσελότι δεν ήταν το αποτέλεσμα, αλλά η συμπεριφορά εναντίον του Καλιντού Κουλιμπαλί.

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός όχι μόνο δέχθηκε μια άδικη αποβολή στο 82ο λεπτό του αγώνα, αλλά ήταν θύμα και ρατσιστικής επίθεσης από τους οπαδούς των «νερατζούρι», οι οποίοι έκαναν τους ήχους μαϊμούς κατά την έξοδό του από τον αγωνιστικό χώρο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο «Καρλέτο» φάνηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από την αντιμετώπιση στον ποδοσφαιριστή του και τόνισε πως εάν ξαναγίνει κάτι τέτοιο στη διάρκεια άλλου παιχνιδιού, τότε θα δώσει εντολή στην ομάδα του να σταματήσει να παίζει.

«Ο Κουλιμπαλί είναι συνήθως ήρεμος, ένας παίκτης με καλούς τρόπους, αλλά ακουγόντουσαν ήχοι μαϊμούδων κατά τη διάρκεια του ματς. Παρόλο που το θίξαμε το θέμα τρεις φορές και ακούστηκαν συστάσεις από τα μεγάφωνα του γηπέδου, το παιχνίδι δεν σταμάτησε. Την επόμενη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο, θα αποχωρήσουμε από τον αγωνιστικό χώρο. Δεν είναι δικαιολογία αυτό… Το κάνουμε για τη Νάπολι και γενικά για το ιταλικό ποδόσφαιρο», είπε ο Αντσελότι.

Τα ρατσιστικά περιστατικά είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο στα ιταλικά γήπεδα, ενώ η Ίντερ μαζί με τη Λάτσιο είναι από τις ομάδες που απασχολούν πιο συχνά την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας για ανάλογες συμπεριφορές των οπαδών τους.