Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Σαουδικής Αραβίας, Γιάσερ Αλ Μισεχάλ, παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική αθλητική εφημερίδα «MARCA» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να καταθέσει υποψηφιότητα η χώρα του για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2030.

Ένα από τα σενάρια που έχει δει το φως της δημοσιότητας είναι η συνδιοργάνωσή του με την Ελλάδα και την Αίγυπτο. Κάτι για το οποίο φέρεται να έχει συνομιλήσει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, σε δύο περιπτώσεις τους προηγούμενους μήνες – μια στη διάρκεια επίσκεψής του στο Κατάρ και άλλη μια στο πλαίσιο των εργασιών της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Η Σαουδική Αραβία θα παρουσιάσει υποψηφιότητα για το Παγκόσμιο Κύπελλο, παρόλο που ακόμη δεν είναι κάτι επίσημο. Τί έχετε να μας πείτε επ’ αυτού;» ερωτήθηκε ο Γιάσερ Αλ Μισεχάλ και απάντησε:

«Μέχρι η FIFA να ανακοινώσει την έναρξη της κατάθεσης των υποψηφιοτήτων δεν πρόκειται να πούμε πολλά. Υπάρχουν απαιτήσεις για τα γήπεδα και για πολλά άλλα. Εμείς έχουμε πολύ καλή σχέση με την Ισπανία και την Ομοσπονδία (σ.σ. η Σαουδική Αραβία πληρώνει πολλά χρήματα για να φιλοξενεί το Final 4 του ισπανικού Σούπερ Καπ) που επίσης θα παρουσιάσει υποψηφιότητα. Αυτό που έχω να πω είναι ότι εμείς φιλοδοξούμε να φιλοξενήσουμε μεγάλα τουρνουά του ποδοσφαίρου στη χώρα μας».

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμη και δεν μπορώ να πω περισσότερα. Επίσης υπάρχουν πολλές εικασίες. Ότι θα παρουσιάσουμε κοινή υποψηφιότητα με την Ελλάδα, την Αίγυπτο ή την Ιταλία. Είναι νωρίς ακόμη για να πούμε αν θα παρουσιάσουμε υποψηφιότητα κι αν θα το κάνουμε με άλλες χώρες. Βέβαια, ο Τζάνι Ινφαντίνο (σ.σ. πρόεδρος της FIFA) έχει ήδη πει πως δύσκολα στο μέλλον θα δούμε μονάχα μια χώρα να διοργανώνει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο από μόνη της. Επί του παρόντος η προσοχή μας είναι στραμμένη να διοργανώσουμε το Κύπελλο Εθνών Ασίας γυναικών το 2025 και εκείνο των ανδρών το 2027».