Το σενάριο κατάθεσης από κοινού υποψηφιότητας της Ελλάδας με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο για τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο.

Όπως ανέφερε ο Β’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ, Μάνος Σταραμόπουλος, στο 9ο Διεθνές Συνέδριο του ΠΣΑΤ στην Αρχαία Ολυμπία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει ήδη το… πράσινο φως στον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές ως τώρα η Σαουδική Αραβία φέρεται να έχει υποσχεθεί πως θα αναλάβει εκείνη το κόστος της αναβάθμισης των υποδομών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Σαουδική Αραβία.

Μάλιστα, το ζήτημα βρέθηκε στην ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού και στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, στο περιθώριο της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Το θέμα είχε συζητηθεί και τον περασμένο Αύγουστο όταν συναντήθηκαν στο Κατάρ.

Ως τώρα έχουν κατατεθεί δύο επίσημες υποψηφιότητες. Η μια είναι αυτή της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ουκρανίας. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα έχει την υποστήριξη της UEFA. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα ήθελε να μην εμπλακεί άλλη χώρα – μέλος σε κάποια υποψηφιότητα ώστε όλες οι ψήφοι της να πάνε σ’ αυτό το «φάκελο».

Η άλλη υποψηφιότητα είναι εκείνη της Ουρουγουάης, της Αργεντινής, της Χιλής και της Παραγουάης. Η Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία της Νότιας Αμερικής (CONMEBOL) δεν έχει ως τώρα ισχυρή υποστήριξη αφού η ηγεσία της έχει έρθει κοντά με την UEFA τα τελευταία χρόνια κι αυτό κάνει δύσπιστο τον Τζάνι Ινφαντίνο, παρόλο που τον υποστηρίζουν για την επανεκλογή του. Το ισχυρό χαρτί αυτού «φακέλου» είναι η συμπλήρωση 100 χρόνων από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στην Ουρουγουάη.