Για το φιλικό με την Κύπρο, το οποίο θα είναι πρόβα τζενεράλε ενόψει Μολδαβίας και Σλοβενίας, μίλησε ο Τζον Φαν Σιπ.

Ο Ολλανδός προπονητής της εθνικής ομάδας αναφέρθηκε στο «πλάνο Κατάρ» που υπάρχει με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας που θα είναι ανταγωνιστική και ελκυστική, τονίζοντας ότι αυτό που περιμένει να δει από την ομάδα είναι το να κάνει το βήμα μπροστά, τόσο σε ό,τι αφορά την απόδοση όσο και στα αποτελέσματα, αφού μετά το φιλικό με την Κύπρο υπάρχουν τα επίσημα παιχνίδια με Μολδαβία και Σλοβενία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η τρίτη και τελευταία φάση των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας στο Nations League αποτελεί το πλέον σημαντικό μέρος της φετινής αποστολής της, στη διάρκεια του οποίου καλείται να υλοποιήσει τους στόχους που εξαρχής έθεσε στη διοργάνωση», είπε αρχικά ο Φαν Σιπ και συνέχισε.

«Το «πλάνο Κατάρ», δηλαδή το σχέδιο δημιουργίας μιας ανταγωνιστικής ομάδας που θα προσφέρει ελκυστικό ποδόσφαιρο και θα λειτουργεί σε υψηλό επίπεδο, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και θέλουμε να δούμε αφενός βελτίωση στην απόδοση της ομάδας και αφετέρου τις δυνατότητες νέων παικτών. Όλοι οι παίκτες που καλούνται στην ομάδα είναι χρήσιμοι και πρέπει να παρουσιάζονται σε καλή κατάσταση, δεδομένου ότι η ομάδα έχει απαιτητικό πρόγραμμα δίνοντας τρεις αγώνες σε διάστημα μίας εβδομάδας».

Και σχετικά με αυτούς τους αγώνες, ο ομοσπονδιακός τεχνικός είπε τα εξής.

«Ο αγώνας με την Κύπρο θα αποτελέσει την γενική πρόβα ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων με Μολδαβία και Σλοβενία, στις οποίες κεντρική προτεραιότητα αποτελεί το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Συγκεντρωνόμαστε στην ομάδα μας και τη δουλειά μας, είμαστε ευχαριστημένοι που οι παίκτες αφομοιώνουν όλο και περισσότερο βασικά στοιχεία της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας μας και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα, ωστόσο αυτή τη φορά θέλω να υπογραμμίσω ότι είναι η ώρα να κάνουμε το βήμα μπροστά και κατά συνέπεια να πάρουμε τα αποτελέσματα που χρειάζονται γι’ αυτό».