Με τον Ντούνγκα στο τιμόνι της θα πορευθεί στο μέλλον η εθνική Βραζιλίας. Μετά από ένα καταστροφικό τουρνουά, όπου η βαριά ήττα της στον ημιτελικό με σκορ 7-1 από τη Γερμανία επισκίασε τα πάντα, η «σελεσάο» ψάχνει τρόπο να επουλώσει τις πληγές της.

Στο ρόλο του… τσιρότου θα βρίσκεται ο Ντούνγκα, ο οποίος αναλαμβάνει χρέη ομοσπονδιακού τεχνικού για δεύτερη φορά στην καριέρα του.

Ως παίκτης –ένα σκληροτράχηλο αμυντικό χαφ, δίχως πολλά-πολλά μέσα στο γήπεδο- ήταν ο αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο στα γήπεδα των ΗΠΑ το 1994, ως προπονητής όμως, είχε προβλήματα.

Την προηγούμενη φορά που ανέλαβε την εθνική ομάδα ήταν την περίοδο 2006-2010 και επί ημερών του η Βραζιλία κατέκτησε το Κόπα Αμέρικα το 2007 και το Κύπελλο Συνομοσπονδιών δύο χρόνια αργότερα, παρά το γεγονός πως στο μεσοδιάστημα είχε κατηγορηθεί από τους επικριτές του για το μέτριο θέαμα που παρουσίαζε η ομάδα.

Ο αποκλεισμός στα προημιτελικά του Μουντιάλ το 2010 (από την Ολλανδία) ουσιαστικά του έδειξε την πόρτα της εξόδου, όμως τώρα θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία για να παρουσιάσει ένα καλύτερο σύνολο.

Πηγή: Sport-fm.gr