Με δικό του γκολ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ντιέγκο Γοδίν χάρισε το πρωτάθλημα στην Ατλέτικο. Με τον ουρουγουανό αμυντικό να πετυχαίνει το μοναδικό τέρμα με την Ιταλία στο 81ο λεπτό, η «σελέστε» νίκησε 1-0 την Ιταλία και πήρε την πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Με δέκα ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η «σκουάντρα ατζούρα», λόγω της αποβολής του Μαρκίζιο στο 59’, ενώ την κόκκινη κάρτα θα μπορούσε να είχε αντικρίσει και ο Σουάρες, όταν στο 79’ δάγκωσε τον Κιελίνι στον ώμο!

Ξύλο και… άμυνα ήταν τα δύο στοιχεία της αναμέτρησης στο ξεκίνημά της, με τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερη προσοχή στα μετόπισθεν, παρά την επίθεση. Μέχρι τα μισά του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε σημειωθεί ούτε μία φάση μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά το δυνατό παιχνίδι συνεχιζόταν… κανονικά, με σκληρά μαρκαρίσματα εκατέρωθεν. Στο τελευταίο τέταρτο η «σκουάντρα ατζούρα» αποφάσισε να βγει λίγο μπροστά, αφήνοντας, όμως λίγο χώρο στην Ουρουγουάη. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες της «σελέστε», ωστόσο ο Μπουφόν φώναξε «παρών» όταν χρειάστηκε να κάνει διπλή επέμβαση στο 33’! Τα λεπτά περνούσαν, κανείς από τους δύο δεν ήθελε να επιτεθεί, με το ταμπλό –στη συμπλήρωση του πρώτου 45λεπτου- να δείχνει 0-0.

Τον ίδιο κακό ρυθμό, αλλά πολλή τακτική είχε και το δεύτερο ημίχρονο. Η Ιταλία ήταν –όπως συνηθίζει- πολύ καλά στημένη στην άμυνα, με αποτέλεσμα τόσο ο Καβάνι όσο και ο Σουάρες να μην βρίσκουν το χώρο που θέλουν για να γίνουν επικίνδυνοι. Ωστόσο, λίγο πριν τη συμπλήρωση των 60 λεπτών, ο Μαρκίζιο αντίκρισε την κόκκινη κάρτα, αλλάζοντας εντελώς τα δεδομένα, καθώς η «σκουάντρα ατζούρα» έχασε έναν παίκτη που μπορεί να κρατήσει την μπάλα στο κέντρο. Όπως είναι φυσικό, η «σελέστε»… αναθάρρησε και βγήκε μπροστά, με τον Σουάρες να χτυπά το πρώτο «καμπανάκι», αλλά τον Μπουφόν να λέει πάλι όχι! Στο τελευταίο τέταρτο, οι παίκτες του Ταμπάρες πίεζαν όλο και περισσότερο και τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 81’, με την… ωμοπλάτη του Γοδίν! Όμως, δύο λεπτά νωρίτερα, ο Σουάρες θα μπορούσε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα καθώς δάγκωσε τον Κιελίνι στον ώμο… Μέχρι τη λήξη, δεν σημειώθηκε κάτι άλλο αξιόλογο, με την Ουρουγουάη να παίρνει την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ!

Παρακολουθείστε εδώ την εξέλιξη και τα στατιστικά του αγώνα

Οι συνθέσεις:

Ιταλία (Πραντέλι): Μπουφόν, Ντε Σίλιο, Κιελίνι, Νταρμιάν, Μαρκίζιο, Μπαλοτέλι (46’ Παρόλο), Μπαρτζάλι, Ιμόμπιλε (71’ Κασάνο), Μπονούτσι, Πίρλο, Βεράτι (75’ Τιάγκο Μότα).

Στον πάγκο: Σιρίγκου, Περίν, Καντρέβα, Αμπάτε, Τσέρτσι, Ακουϊλάνι, Παλέτα, Ινσίνιε, Ντε Ρόσι.

Ουρουγουάη (Ταμπάρες): Μουσλέρα, Γοδίν, Α. Περέιρα (63’ Στουάνι), Κ. Ροντρίγκες (78’ Ραμίρες), Σουάρες, Χιμένες, Λοδέιρο (46’ Μ. Περέιρα), Αρέβαλο Ρίος, Γκονσάλες, Καβάνι, Κάσερες.

Στον πάγκο: Μουνιόθ, Σίλβα, Φουσίλε, Γκαργκάνο, Ερνάντες, Φορλάν, Πέρες, Κοάτες, Λουγκάνο.

Πηγή: Sport-fm.gr