Η αμυντική λειτουργία της Ελλάδας έχει σχολιαστεί ιδιαίτερα στην Βραζιλία και ιδιαίτερα απ’ τους Κολομβιανούς που τη φοβήθηκαν πριν το μεταξύ τους ματς, σύμφωνα με τον Ντέρεκ Γατόπουλο.

Ο ελληνοαμερικανός απεσταλμένος του Associated Press στη Βραζιλία σχολίασε την γενικότερη αίσθηση που υπάρχει για την Ελλάδα στους ξένους δημοσιογράφους, αλλά και στον κόσμο της Φορταλέζα, όπου μένει κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον καιρό της πόλης όπου θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα την Ακτή Ελεφαντοστού, τονίζοντας πως είναι ευνοϊκό για τους Ιβοριανούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέρεκ Γατόπουλος:

Για την αίσθηση που έχει για το παιχνίδι της Ελλάδας: «Υπάρχει η πιθανότητα να παίξει δυνατά, κάτι που δεν έχει δείξει μέχρι τώρα, όμως σίγουρα θα δούμε ένα καλό παιχνίδι. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ουδέτερη. Οι περισσότεροι όμως πιστεύουν ότι η Ελλάδα μπορεί να σταματήσει δυνατούς αντιπάλους. Οι Κολομβιανοί δημοσιογράφοι ας πούμε φοβήθηκαν ότι θα σταματήσει την ομάδα τους. Όταν αυτό δεν έγινε, ο κόσμος σταμάτησε να αγχώνεται».

Για την γενικότερη αντιμετώπιση των ξένων δημοσιογράφων για την Ελλάδα:
«Υπάρχει συμπάθεια, αλλά οι περισσότεροι δεν ασχολούνται. Κάποιοι σχολιάζουν ότι δεν παίζεται θεαματικό ποδόσφαιρο, σ’ αυτό το Μουντιάλ που έχουμε δει δυνατά παιχνίδια μέχρι τώρα. Όμως οι περισσότερο ανακουφίστηκαν όταν δεν σταμάτησαν την Κολομβία, αφού υπάρχει μεγαλύτερη συμπάθεια για τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Από κει και πέρα θεωρούν ότι μπορεί να σταματήσει οποιαδήποτε ομάδα, με την καλή άμυνα που έχει».

Για την μέχρι τώρα εικόνα του Μουντιάλ:
«Δεν περίμενα ότι θα δούμε τόσο καλό ποδόσφαιρο. Όταν τελειώνει το μουντιάλ κανένας δεν θυμάται τα πρώτα παιχνίδια, όμως αυτή τη φορά πιστεύω θα είναι η εξαίρεση. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά πιστεύω ότι αυτά τα παιχνίδια θα μείνουν. Έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μέχρι τώρα, με ομάδες που δεν περιμέναμε. Για παράδειγμα, οι Βραζιλιάνοι που πήγαν στο γήπεδο να δουν την Γκάνα ενθουσιάστηκαν και φώναζαν γι’ αυτήν».

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Βραζιλία: «Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι πολύ καλή. Η εγκληματικότητα δεν έχει δημιουργήσει κανένα σοβαρό πρόβλημα και το θέαμα είναι σε υψηλό επίπεδο. Υπάρχουν διαδηλώσεις στα περισσότερα γήπεδα, όμως η αστυνομία είναι πολύ αυστηρή. Στην Φορταλέζα, για παράδειγμα, δεν μπορείς να πλησιάσεις το γήπεδο στα δύο χιλιόμετρα και πρέπει να περπατήσεις αρκετά για να μπεις σ’ αυτό».

Για την ατμόσφαιρα στις πόλεις της Βραζιλίας: «Είναι πολύ καλή. Σε σχέση με τη Νότια Αφρική ιδιαίτερα, όπου οι άνθρωποι ήταν σχεδόν αποκλεισμένοι λόγω των φόβων για επεισόδια. Εδώ η ατμόσφαιρα είναι εκπληκτική. Οι ντόπιοι συναντούν τους ξένους και όλοι μαζί γιορτάζουν. Όταν έπαιξε η Βραζιλία εδώ είχαμε πάρτι όλο το βράδυ. Σχεδόν παντού γίνεται το ίδιο».

Για το κλίμα στη Φορταλέζα, όπου θα παίξει η Ελλάδα: «Υπάρχει μεγάλη κλιματολογική διαφορά από πόλη σε πόλη. Στο Βορρά είναι εντελώς διαφορετικά απ’ το Νότο όπου μένω. Εδώ το πρόβλημα είναι η υγρασία. Δύσκολες οι συνθήκες, που θεωρώ πως ευνοούν τους Αφρικάνους».

Πηγή: Sport-fm.gr