Η Εθνική Ελλάδος πήρε μόνο έναν βαθμό από το ματς με την Ιαπωνία, αλλά το γεγονός ότι έπαιξε για πάνω από πενήντα λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα αποδεικνύει ότι έχει μέταλλο σαν ομάδα, σύμφωνα με τον Σωκράτη Φυτανίδη.

Ο αμυντικός του Ατρόμητου μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 και τόνισε ότι ήταν ιδανικός ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι, λόγω αυτής δυσκολίας και μίλησε μεγάλο επίτευγμα.

Ακόμη, έδωσε ελαφρυντικά στον Κατσουράνη για την αποβολή και μίλησε για την καλή απόδοση των Τοροσίδη, Μανιάτη και σχολίασε πως φάνηκε ότι δεν επηρεάστηκε η ομάδα από το πρόσφατο επεισόδιο του δεύτερου με τον Τζαβέλλα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στους Μιχάλη Τσόχο, Σωτήρη Κωσταβάρα

Για την εικόνα της ομάδας στο ματς με την Ιαπωνία: «Ήταν μεγάλη η προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά από το σημείο και μετά που αγωνίστηκαν αριθμητικό μειονέκτημα. Έδειξαν ότι η ομάδα έχει μέταλλο. Είναι θετικό το να βγάζεις τα χαρακτηριστικά στοιχεία που έχεις ως ομάδα. Στα πρώτα δύο παιχνίδια δεν έχουμε δείξει όλα τα στοιχεία που έχει αυτή η ομάδα. Βγάλαμε κάποια χθες και θα προσπαθήσουν τα παιδιά να δείξουν στο επόμενο παιχνίδι τον καλό τους εαυτό και στο επιθετικό κομμάτι. Νομίζω πως η προσπάθεια που έκαναν τα παιδιά είτε με δέκα ή με έντεκα ήταν μεγάλη. Ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι ήταν ο ιδανικός. Ήταν μεγάλο επίτευγμα. Είναι θετικό ότι το παλέψαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο κύριος Σάντος έχει δείξει ότι αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προσπαθεί να προσαρμόσει την ομάδα, ώστε να έχει πολλές πιθανότητες για τη νίκη. Νομίζω πως θα κάνει ότι πρέπει για να εμφανιστεί η ομάδα καλύτερη στο επιθετικό κομμάτι».

Για την αποβολή του Κατσουράνη: «Νομίζω πως ο Κώστας πάντα προσπαθεί για το καλύτερο. Αποτελεί σημαντικό παίκτη για τη χώρα μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για τις ομάδες του. Έκανε λάθος εκτίμηση, συμβαίνουν αυτά όμως δεν πρέπει να δίνουμε τόση σημασία και ο ίδιος έδειξε πως δεν το πίστευε. Είναι βαρόμετρο για εμάς, όμως πολλές φορές σε οδηγεί η ταχύτητα του παιχνιδιού στο να πάρεις πολύ γρήγορες αποφάσεις».

Για το ποιος ξεχώρισε με την απόδοση του:«Νομίζω πως κάποια παιδιά ξεχώρισαν από κάποια άλλα. Μην ξεχνάμε ότι παίξαμε για πολύ ώρα με λιγότερο παίκτη. Αυτοί που είχαν παραπάνω δυνάμεις ξεχώρισαν, αλλά όλοι έδωσαν ότι μπορούσαν. Ίσως ο Μανιάτης και ο Τοροσίδης να ξεχώρισαν».

Για το επεισόδιο Μανιάτη-Τζαβέλλα και το αν επηρέασε την ομάδα: «Είναι σκηνές που συμβαίνουν σε μια ομάδα πολλές φορές. Κάποιες φορές παίρνουν μεγάλη έκταση τέτοια γεγονότα. Δεν ήμουν μπροστά και δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Είναι καλό να μη δίνουμε μεγάλη έκταση. Ο αρμόδιος είναι ο προπονητής. Ξέρω ότι ο συγκεκριμένος μπορεί να το χειριστεί σωστά, διότι έχει ήθος και βάρος σαν όνομα. Τα παιδιά έδειξαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και προσπάθησαν για το καλύτερο».

Για τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού και πως θα το αντιμετωπίσουμε: «Τα κύρια χαρακτηριστικά της ομάδας είναι το να παίξει καλά στο αμυντικό κομμάτι. Όταν ξέρεις ότι ο μοναδικός στόχος είναι η νίκη έχεις πιο πολύ στο μυαλό σου να σκοράρεις, αλλά έχει μεγάλη σημασία να κρατήσεις το μηδέν».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.