Έπρεπε ή δεν έπρεπε να ταξιδέψουν στη Βραζιλία οι τέσσερις Αργεντινοί διεθνείς της Premier League; Οι κατηγορίες των Βραζιλιάνων για πλαστογραφία και ο αντίλογος των Αργεντινών.

Δύο ώρες πριν από την έναρξη του ματς στο Σάο Πάουλο για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 η εθνική υγειονομική υπηρεσία της Βραζιλίας (Anvisa) ζήτησε την απέλαση των τεσσάρων διεθνών Αργεντινών: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Χιοβάνι Λο Τσέλσο, Κριστιάν Ρομέρο και Εμιλιάνο Μπουενδία.

Έξω από το ξενοδοχείο που κατέλυσε η αποστολή της Αλμπισελέστε υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις για να συλλάβουν τους τέσσερις προαναφερθέντες, οι οποίοι ταξίδεψαν από την Αγγλία, καθώς αγωνίζονται στην Premier League.

Δεν υπήρξε σύλληψη, οι αποστολή με τους τέσσερις ταξίδεψε κανονικά για την Αρένα Κορίνθιανς. H προθέρμανση συνεχίστηκε το ίδιο φυσιολογικά, το ματς ξεκίνησε στην προγραμματισμένη ώρα του.

Στο 4′ άρχισε να διαπιστώνεται ένταση. Αστυνομικές και υγειονομικές αρχές επιχείρησαν να συλλάβουν τους Εμιλιάνο Μαρτίνες, Χιοβάνι Λο Τσέλσο, Κριστιάν Ρομέρο και Εμιλιάνο Μπουενδία, έτσι το ματς διεκόπη οριστικά στο 6′.

Τι συνέβη με τους «Άγγλους» της Αργεντινής

Τι συνέβη όμως με τους παίκτες των Τότεναμ και Άστον Βίλα. Σύμφωνα με την (Anvisa) οι τέσσερις δήλωσαν ψευδή στοιχεία στο φυλλάδιο (το πλαστογράφησαν για την ακρίβεια) που υπογράφει κάθε ταξιδιώτης που επισκέπτεται τη Βραζιλία με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο για τον κορονοϊό.

Tο Ηνωμένο Βασίλειο εμπίπτει στις χώρες (μαζί με Νότια Αφρική, Βόρεια Ιρλανδία και Ινδία) που έχουν αυστηρούς περιοριστικούς προορισμούς στις αφίξεις λόγω κορονοϊού. Ουσιαστικά όσοι ξένοι μη Βραζιλιάνοι έχουν περάσει (επισκεφτεί ή διαμένουν μόνιμα) από αυτές τις χώρες τις τελευταίες 14 μέρες, δεν μπορούν να μπουν στη Βραζιλία.

Προφανώς και οι τέσσερις βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς αγωνίστηκαν με τις ομάδες τους στην Premier League. Μόλις έγινε γνωστή η είσοδος των τεσσάρων Αργεντινών στη Βραζιλία, η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε να εκτίσουν υποχρεωτική καραντίνα ή να απελαθούν στην Αργεντινή με την κατηγορία παραβίασης του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Ποιος είναι ο αντίλογος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής (AFA); Τονίζει ότι η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της Νοτίου Αμερικής (Conmebol) επέτρεψε την είσοδο των τεσσάρων παικτών.

Η απάντηση των Βραζιλιάνων στο επιχείρημα των Αργεντινών; Ότι οι νόμοι του κράτους είναι ανώτεροι από τους ποδοσφαιρικούς νόμους. H συνέχεια του ματς δεν θα δοθεί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά στις πειθαρχικές επιτροπές των Conmebol και UEFA.

«Οπλισμένος ο πράκτορας που μπήκε στο γήπεδο»

Δημοσίευμα της «Ole» φέρνει στο φως της δημοσιότητας, φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένας άνδρας ο οποίος οπλοφορούσε. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Αργεντινής, πρόκειται για κάποιον πράκτορα είτε της Αστυνομίας είτε των υγειονομικών αρχών, ο οποίος πλησίασε τους Οταμέντι και Ακούνια έχοντας έναν έντονο διάλογο μαζί τους.

Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί καθώς στη συνέχεια είχε διαπληκτισμό και με τον προπονητή της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι.

El agente que entró al campo de juego y peleó con Otamendi – Acuña habría entrado armado con la orden de frenar el…

Posted by Diario Olé on Sunday, September 5, 2021

Πηγή: gazzetta.gr