Οι οπαδοί της Λίβερπουλ δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο πως αισθάνονται προδοσία από την ομάδα τους και τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες που αποφάσισαν να ιδρύσουν την European Super League!

Οι «κόκκινοι» μαζί με την Τσέλσι, την Άρσεναλ, την Τότεναμ, την Μάντσεστερ Σίτι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ανάμεσα στις 12 που αποφάσισαν να ταράξουν το ποδόσφαιρο με τη δημιουργία μιας κλειστής Λίγκας όπου οι πλούσιοι… θα γίνονται πιο πλούσιοι.

«RIP LFC» και «LFC Fans Against European Super League» γράφουν τα πανό που αναρτήθηκαν στα κάγκελα έξω από το γήπεδο, ενώ, ορισμένοι της Λίβερπουλ αποφάσισαν ν’ αποσύρουν τις σημαίες τους από το Kop, αφού «δεν μπορούμε πλέον να παρέχουμε στήριξη σε ένα κλαμπ που βάζει πάνω από την ακεραιότητα του αθλήματος, τα χρήματα», όπως αναφέρει το gazzetta.gr.

Ενάντια στην πρόταση Βαλένθια και Πόρτο

Η Βαλένθια καταδίκασε κι αυτή με τη σειρά της καταδίκασε την απόφαση της δημιουργίας της κλειστής λίγκας, άφησε αιχμές κατά των μεγάλων της Ισπανίας και ανέφερε πως όλο με αυτόν τον τρόπο «καταστρέφονται τα όνειρα τους.

Πρώτα η La Liga, έπειτα η Μπέτις και τώρα η Βαλένθια όπως αναφέρει το gazzetta.gr. Με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «νυχτερίδες» ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην κλειστή λίγκα, χαρακτηρίζοντας την πρόταση της European Super League εγωιστική ενώ τόνισε πως με την ίδρυση αυτής της διοργάνωσης καταστρέφονται τα όνειρα των «μικρότερων» ομάδων στην Ισπανία.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Valencia CF επιθυμεί να εκφράσει ότι το Club και η LaLiga καταδικάζουν σθεναρά την ανακοινωμένη πρόταση για τη δημιουργία ενός διαχωριστικού και ελιτιστικού ευρωπαϊκού διαγωνισμού, ο οποίος προσβάλλει τις αρχές της ανοιχτής ανταγωνιστικότητας και της αθλητικής αξίας που καταλαμβάνουν το βαθύτερο μέρος του εθνικού και ευρωπαϊκού οικοσυστήματος ποδοσφαίρου.

Μέσω του προέδρου της, Πίντο ντα Κόστα, η Πόρτο γνωστοποίησε ότι αρνήθηκε πρόταση να συμμετέχει κι εκείνη στην κλειστή Λίγκα των … πλουσίων, την European Super League.

Ο ισχυρός άνδρας των «δράκων» που φέτος έφτασαν μέχρι και τα προημιτελικά του Champions League όπου αποκλείστηκαν από την Τσέλσι, έχοντας νωρίτερα καταφέρει να αποκλείσουν την Γιουβέντους, ξεκαθάρισε ότι: «ως σύλλογος δεν θα πάμε κόντρα στις αξίες και τους κανονισμούς των UEFA και FIFA.

Υπήρξαν ανεπίσημες κρούσεις, όμως δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία. Είμαστε στο Champions League και ευελπιστούμε να συνεχίσουμε να είμαστε για πολλά χρόνια. Δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια κλειστή Λίγκα όπως είναι το NBA για παράδειγμα.

Αφού η πορτογαλική ομοσπονδία είναι κατά και εμείς είμαστε κομμάτι της UEFA, τότε δεν το συζητάμε και δεν παίρνουμε μέρος».