Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από την Πόρτο στο Φάληρο αλλά η νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μαρσέιγ τον έστειλε στους «32» του Europa League.

Το ξεκίνημα του ματς δεν θα μπορούσε να είναι πιο… κρύο για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι είδαν τον διαιτητή να δίνει, μετά την εξέταση του VAR, πέναλτι για χέρι του Χολέμπας στο 10′. Από αυτό, ο Οτάβιο έκανε το 0-1 για τους Πορτογάλους και έβαλε πολύ δύσκολα στους Πειραιώτες.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς, η οποία είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα στο 15′ για την ισοφάριση, ήταν κακή και το γεγονός ότι υπήρχαν συχνές διακοπές λόγω φάουλ, σίγουρα δεν βοηθούσε ώστε να αποκτήσει ρυθμό το ματς. Έτσι, τα λεπτά περνούσαν χωρίς να γίνεται κάτι αξιοσημείωτο, πέραν της απόφασης του Μαρτίνς να κάνει από νωρίς και συγκεκριμένα στο 35′, βγάζοντας τον Καμαρά και βάζοντας τον Φορτούνη.

Κίνηση που δεν άλλαξε κάτι στο διάστημα που απέμενε ως το τέλος του ημιχρόνου, το οποίο η Πόρτο το έβγαλε πιο άνετα από ό,τι θα περίμενε. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, ήταν φανερό ότι έπρεπε να βελτιωθεί αρκετά και ο Μαρτίνς έκανε με το ξεκίνημα της επανάληψης τη δεύτερη αλλαγή του (Ραντζέλοβιτς αντί Μασούρα), ελπίζοντας ότι αυτό θα έκανε τη διαφορά.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν πολύ καλή ευκαιρία στο 54′ με τον Ελ Αραμπί που αστόχησε μετά την πάσα του Φορτούνη, με το ματς να συνεχίζεται όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ουσιαστικά. Με τους φιλοξενούμενους, δηλαδή, να ελέγχουν την κατάσταση, αφού δεν επέτρεπαν στους Πειραιώτες να γίνουν απειλητικοί. Τουλάχιστον ήταν ευχάριστα τα νέα από το Μάντσεστερ για την ομάδα του Μαρτίνς, αφού η Μάντσεστερ Σίτι ήταν μπροστά στο σκορ κόντρα στη Μαρσέιγ.

Περισσότερα σε λίγο…

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (35′ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Μασούρας (46′ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (73′ Σουντανί), Ελ Αραμπί.

Πόρτο: Κόστα, Λέιτε, Σανουσί, Γκούγιτς, Μμπεμπά, Μπαρό (63′ Ουρίμπε), Ζοάο Μάριο (71′ Κορόνα), Οτάβιο (79′ Σαρ), Φελίπε Άντερσον (63′ Ντίας), Τόνι Μαρτίνες (79′ Εβανίλσον), Νανού.