Η αγωνιστική δράση στη Γερμανία επέστρεψε στις ζωές όλων σχεδόν μετά από δυόμιση μήνες. Η διεξαγωγή αναμετρήσεων δεν ήταν αυτή που είχαμε συνηθίσει πριν τη διακοπή. Η μη παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο και η δυνατότητα που έχει κάθε ομάδα να αλλάξει πέντε παίκτες, ήταν μερικές από τις αλλαγές που έγιναν για την προφύλαξη όλων εξαιτίας της πανδημίας.

Παρ’ όλα αυτά, η απόφαση για τις πέντε αλλαγές σε ένα παιχνίδι, προκειμένου οι παίκτες να μην κινδυνεύουν με τραυματισμούς, δεν φαίνεται πως βοήθησε σε μεγάλο βαθμό. Και αυτό διότι στην επανέναρξη της Bundesliga οκτώ ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν. Είτε κατά τη διάρκεια του αγώνα, είτε στο τέλος είτε ακόμα και πριν τη σέντρα.

Τα πόδια τους δεν μπορούσαν να αντέξουν μετά από 66 ημέρες χωρίς ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός πως πριν τη επανεκκίνηση υπήρξε μία μίνι-προετοιμασία.

Ωστόσο, μόνο 10 από τις 18 ομάδες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν και τις πέντε αλλαγές, ενώ μόλις τρεις ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους, όπως θα έκαναν και προ πανδημίας, κάνοντας κανονικά τρεις αλλαγές.

Πέντε αλλαγές: Σάλκε, Χέρτα, Πάντερμπορν, Αιντραχτ Φρανκφούρτης, Γκλάντμπαχ, Κολωνία, Μάιντζ, Ουνιόν Βερολίνου, Βέρντερ Βρέμης, Λεβερκούζεν

Τέσσερις αλλαγές: Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ, Φραϊμπουργκ, Χόφενχαϊμ, Αουγκσμπουργκ

Τρεις αλλαγές: Λειψία, Βόλφσμπουργκ, Μπάγερν

Πηγή: gazzetta.gr