Το φως της δημοσιότητας βλέπουν οι πρώτες πληροφορίες που προκύπτουν από την τηλεδιάσκεψη της UEFA με τους εκπροσώπους των 55 κρατών-μελών της, η οποία κρίνεται σημαντική τόσο για την εξέλιξη που θα έχουν οι Λίγκες σε κάθε χώρα, όπως και οι δύο κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις της.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο ZDF, η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία όχι απλώς είναι αποφασισμένη να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις, παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά είναι διατεθειμένη να δώσει επιπλέον χρόνο σε όλα τα μέλη της για να επιτευχθεί αυτό.

Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα στις διοργανώτριες Αρχές να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα και τα Κύπελλα μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ενώ για το Champions League και το Europa League θα υπάρξει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία, με τους τελικούς να διεξάγονται τον Αύγουστο. Πάντως, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν οι αγώνες που θα κρίνουν τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους θα έχουν παρουσία θεατών στις εξέδρες…

Όσο για τα παιχνίδια εθνικών ομάδων που είχαν προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, αναβάλλονται και δεν πρόκειται να διεξαχθούν νωρίτερα από το φθινόπωρο.