Με τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο να αυξάνονται, ενώ οι θάνατοι ξεπερνούν τους 100, στη Μεγάλη Βρετανία έχουν κάνει στροφή 180 μοιρών όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι αγγλικές ποδοσφαιρικές Αρχές, οι οποίες από εκεί που έδειχναν αποφασισμένες να συνεχιστεί η αγωνιστική δράση, παρά την ανησυχητική εξάπλωση του ιού, πλέον ανακοίνωσαν πως θα μπει «λουκέτο» μέχρι και τις 30 Απριλίου, στα πλαίσια προστασίας από την πανδημία.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας με εκπροσώπους όλων των ομάδων της Premier League και όλων των πρωταθλημάτων, αποφασίστηκε -μεταξύ άλλων- να σταματήσει η μπάλα μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η διακοπή είχε αποφασιστεί μέχρι τις 4 Απριλίου.

«Οι κανονισμοί είναι τέτοιοι, που επιτάσσουν την ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων μέχρι την 1η Ιουνίου, όμως συμφωνήσαμε πως για φέτος επεκτείνεται επ’ αόριστον η αγωνιστική περίοδος», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, ενώ τονίζεται και η απόλυτη στήριξη στην UEFA για την απόφαση μετάθεσης του Euro 2020.