Τους προημιτελικούς μπορούν να σκέφτονται ήδη οι Γερμανοί, μετά την επιβλητική νίκη επί των Άγγλων στο Stamford Bridge.

Υποτίθεται πως θα ήταν ένα αμφίρροπο ζευγάρι, αλλά τελικά όλα κρίθηκαν από το πρώτο 90λεπτο. Με τον Γκάμπρι να βάζει δύο γκολ και τον Λεβαντόφσκι να προσθέτει άλλο ένα, έχοντας και δύο ασίστ, η Μπάγερν… τελείωσε την Τσέλσι από το πρώτο ματς και η ρεβάνς στο Μόναχο θα είναι τυπική διαδικασία.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν καλός από την αρχή, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά και με στόχο το γκολ, στο οποίο πλησίασαν πρώτοι οι Γερμανοί με το σουτ του Κομάν στο 11′ και -ακόμη περισσότερο- με το τετ α τετ του Λεβαντόφσκι στο 15′.

Ο Καμπαγέρο, όμως, απέκρουσε και κράτησε το 0-0, όπως έκανε τόσο στο 26′ όσο και στο 28′ σε νέες ευκαιρίες του Πολωνού φορ. Λίγα λεπτά μετά μάλιστα, στο 35′, ο τερματοφύλακας των Λονδρέζων είχε για… σύμμαχο το δοκάρι στην κεφαλιά του Μίλερ, καθώς η Μπάγερν πίεζε πολύ για το γκολ.

Αυτό που θα μπορούσε να βάλει και η Τσέλσι όμως, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, στο 43′ με τον Μάρκος Αλόνσο, στον οποίο είπε «όχι» με εντυπωσιακό τρόπο ο Νόιερ.

Τελικά όλα κρίθηκαν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, αφού οι Βαυαροί έβαλαν δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά: Ασίστ Λεβαντόφσκι και πλασέ Γκνάμπρι για το 0-1 στο 51′, ασίστ Λεβαντόφσκι και πλασέ Γκνάμπρι και για το 0-2 στο 54′.

Η Μπάγερν μπορούσε, πλέον, να διαχειριστεί όπως ήθελε το ματς αφού το είχε φέρει εκεί που ήθελε και τελικά έβαλε και τρίτο γκολ, στο 76′, από το πλασέ του «Λέβα» μετά την εκπληκτική ενέργεια και ασίστ του Ντέιβις (0-3).

Και για να γίνει ακόμη χειρότερη η βραδιά της Τσέλσι, στο 84′ έμεινε και με 10 παίκτες, χάνοντας τον Μάρκος Αλόνσο με κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Πολωνό φορ…

Τσέλσι: Καμπαγέρο, Αθπιλικουέτα (73′ Πέδρο), Ρούντιγκερ, Κρίστενσεν, Μάρκος Αλόνσο, Ζορζίνιο, Μπάρκλεϊ (61′ Γουίλιαν), Κόβατσιτς, Τζέιμς, Ζιρού (61′ Άμπραχαμ), Μάουντ.

Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντέιβις, Τιάγκο Αλκάνταρα (92′ Γκορέτσκα), Κίμιχ, Γκνάμπρι (85′ Τολισό), Κομάν (66′ Κουτίνιο), Μίλερ, Λεβαντόφσκι.