Οι Μαδριλένοι επικράτησαν των κόκκινων στο πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16».

Το ξεκίνημα του ματς ήταν ακριβώς όπως το ήθελε ο Ντιέγκο Σιμεόνε. Με την Ατλέτικο, δηλαδή, να σκοράρει μόλις στο 4ο λεπτό με τον Σαούλ από κοντά, μετά το κόρνερ και την αδυναμία της άμυνας να απομακρύνει.

Το γρήγορο 1-0 έδινε, επομένως, στους Μαδριλένους τη δυνατότητα να κάνουν το αγαπημένο τους παιχνίδι: Μπάλα και γήπεδο στον αντίπαλο, με τους ίδιους να περιμένουν πίσω. Και όπως τόσες φορές στο παρελθόν, έτσι και τώρα, το πλάνο απέδιδε.

Η Λίβερπουλ απείλησε μόνο μία φορά στο πρώτο ημίχρονο -όχι ότι ήταν καθαρή ευκαιρία- με τον Σαλάχ στο 36′ κι από εκεί και πέρα τα λεπτά περνούσαν χωρίς κάτι ιδιαίτερο.

Η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά στο β’ μέρος, με την Ατλέτικο μάλιστα να έχει και μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Μοράτα στο 68′ για το 2-0. Δεν το έκανε, αλλά δεν το πλήρωσε κιόλας στη συνέχεια, αφού οι Άγγλοι όσο κι αν προσπάθησαν δεν κατάφεραν να πλησιάσουν στην ισοφάριση.

Ατλέτικο Μαδρίτης: Ομπλάκ, Σάβιτς, Φελίπε, Βρσάλικο, Λόντι, Παρτέι, Σαούλ, Κόκε, Λεμάρ (46′ Γιορέντε), Κορέα (77′ Ντιέγκο Κόστα), Μοράτα (70′ Βιτόλο).

Λίβερπουλ: Αλισον, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Χέντερσον (80′ Μίλνερ), Φαμπίνιο, Βαίνάλντουμ, Φιρμίνο, Μανέ (46′ Οριγκί), Σαλάχ (73′ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν).