Κοντά σε μια ποδοσφαιρική ραψωδία βρέθηκε χθες το βράδυ η ΑΕΚ, η οποία επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Τραμπζονσπόρ, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή του 1-3 στο ΟΑΚΑ, στο πρώτο παιχνίδι της στη μετά-Καρντόσο εποχής.

Δυστυχώς για την Ένωση, φάνηκε ότι η ομάδα δεν είχε τις απαραίτητες δυνάμεις για να πετύχει το colpo grosso στη ρεβάνς των πλέι οφ του Europa League και έτσι η συνέχεια στους ομίλους της διοργάνωσης δεν μπόρεσε να γίνει πραγματικότητα. Κάτι που θα… έκοβε και τον αέρα των φανατικών οπαδών της τουρκικής ομάδας, που είχαν μια ιδιαίτερα προκλητική συμπεριφορά σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Οι Τούρκοι σήκωσαν ένα άκρως προκλητικό και ταυτόχρονα ντροπιαστικό πανό που έγραφε στα αγγλικά «Can you swim?», δηλαδή «μπορείτε να κολυμπήσετε;», κάνοντας σαφή υπαινιγμό για τα γεγονότα που συνέβησαν το 1922 κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Μάλιστα, όλο αυτό το σκηνικό γινόταν μπροστά στα μάτια των ανθρώπων της UEFA, οι οποίοι απλώς παρακολουθούσαν το πανό αυτό να περιφέρεται στις εξέδρες, γυρισμένο προς την πλευρά όπου βρίσκονταν οι φίλοι του «δικεφάλου». Εκείνοι εξοργίστηκαν, διαμαρτυρήθηκαν έντονα, ωστόσο κάποια κίνηση να κατέβει δεν υπήρξε.

Μένει να φανεί πώς θα αντιμετωπίσει πειθαρχικά το ζήτημα η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, με την ελπίδα ότι δεν θα κάνει τα… στραβά μάτια, όπως στο περσινό παιχνίδι των ομίλων του Champions League της ΑΕΚ με τον Άγιαξ, όπου στην εξέδρα των οπαδών της ολλανδικής ομάδας έγινε ναζιστικός χαιρετισμός, αλλά ο Αίαντας δεν δέχθηκε ούτε πρόστιμο.