Μεγάλο αίσθημα αδικίας ένιωσαν οι οπαδοί της Σάντος, στα πλαίσια των διπλών αναμετρήσεων με την Ιντεπεντιέντε για τη φάση των «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες, με αποτέλεσμα στη χθεσινή επαναληπτική αναμέτρηση να εισβάλουν στον αγωνιστικό χώρο και να διακόψουν το παιχνίδι.

Λίγες ώρες πριν τη σέντρα του παιχνιδιού, η CONMEBOL ανακοίνωσε ότι δίνει τη νίκη με 3-0 στην ομάδα της Αργεντινής για το πρώτο ματς, παρόλο που αυτό έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ (0-0). Ο λόγος ήταν η χρησιμοποίηση του Κάρλος Σάντσες, ο οποίος «κουβαλούσε» τιμωρία από το 2015 με κόκκινη κάρτα, την οποία δεν είχε εκτίσει.

Ο Ουρουγουανός αγωνιζόταν τότε στη Ρίβερ Πλέιτ, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη Μοντερέι στο Μεξικό. Επέστρεψε αυτό το καλοκαίρι στη λατινική Αμερική, για τη Σάντος, η οποία δεν γνώριζε -όπως φαίνεται- για την τιμωρία του 33χρονου. Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι υποστηρίζουν πως η Ομοσπονδία δεν την ενημέρωσε ποτέ γι’ αυτό το γεγονός.

Έτσι, εννιά λεπτά πριν το τέλος της ρεβάνς και με το σκορ στο 0-0, οι εξοργισμένοι οπαδοί της Σάντος άρχισαν να πετούν καπνογόνα στον πάγκο της Ιντεπεντιέντε, εισέβαλαν στο γήπεδο και συγκρούστηκαν με την Αστυνομία. Ο διαιτητής δεν είχε άλλη λύση από το να διακόψει το ματς.

Πάντως, η Σάντος τόνισε ότι θα κυνηγήσει την υπόθεση, με σκοπό να δικαιωθεί, καθώς θεωρεί ότι υπάρχει ξεκάθαρη αδικία.

Η Ιντεπεντιέντε, που δεν έφταιγε για όλο αυτό το σκηνικό, πήρε τελικά την πρόκριση, με το φύλλο αγώνα να γράφει ότι η επανάληψη ήρθε 0-0. Θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον νικητή του ζευγαριού Ρίβερ Πλέιτ-Ρασίνγκ Κλουμπ, δύο από τις παραδοσιακές της αντιπάλους στην Αργεντινή, ειδικά η δεύτερη, με την οποία έχει μεγάλη και παραδοσιακή κόντρα.