Λίγες ώρες απέμειναν για το πρώτο μεγάλο ραντεβού της ΑΕΚ με την Ντιναμό Κιέβου, για τους «32» του Europa League. Το ΟΑΚΑ ετοιμάζεται να βάλει τα γιορτινά του, με τον κόσμο της Ένωσης να βγάζει… τρέλα για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ στην τελική ευθεία μπαίνουν και ο Μανόλο Χιμένεθ με τους παίκτες του.

Στη χθεσινή προπόνηση, ο Ανδαλουσιανός τεχνικός φρόντισε να αποφορτίσει τους παίκτες του, οι οποίοι μέσα σε δέκα ημέρες έδωσαν δύο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και ένα σημαντικό για τον τίτλο στη Super League ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Κόντρα στους Ουκρανούς, οι αγωνιστικές υποχρεώσεις χτυπούν… κόκκινο.

Βασικό μέλημα στον «δικέφαλο» είναι ένα αποτέλεσμα που θα δίνει προβάδισμα για τη ρεβάνς. Για την ελληνική ομάδα θα λείπουν οι Κονέ και Λόπες, με τον Πορτογάλο μπακ να δείχνει σε θέση να επιστρέψει στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (26 Φεβρουαρίου). Από την πλευρά του, ο Έλληνας χαφ τρέχει να είναι έτοιμος ενόψει του ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όσον αφορά τώρα τον Βράνιες, είναι σίγουρο ότι δεν θα χάσει τέτοιο ματς.

«Να προστατεύσουμε την ομάδα μας»

Όσον αφορά τον κόσμο, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα περισσότερα ελληνικά παιχνίδια, σε ακόμη ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι αναμένεται να δώσει δυναμικό «παρών». Αυτό κάνει την ΠΑΕ ΑΕΚ να υπενθυμίζει σε όλους ότι σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις πρέπει να δείξουν και την κατάλληλη… διαγωγή, καθώς ο κίνδυνος τιμωρίας από την UEFA καραδοκεί. Άλλωστε, το μήνυμα που περνάει είναι ότι κόντρα στη Ντιναμό πρέπει να γίνει μια γιορτή και για τον λόγο αυτό οι οπαδοί πρέπει να προστατεύσουν την ομάδα.

«Με σεβασμό στους κανονισμούς της UEFA αλλά και στη μεγάλη ποδοσφαιρική ιστορία της Ντιναμό Κιέβου η ΠΑΕ ΑΕΚ καλεί τους φιλάθλους μας αύριο το βράδυ στο ΟΑΚΑ για να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια πρόκρισης της ομάδας μας στους «16» του UEFA Europa League για έκτη φορά στην ιστορία μας.

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική εκπρόσωπος της χώρας μας στις διοργανώσεις της UEFA και με τη δική σας βοήθεια καλούμαστε να σηκώσουμε και πάλι ψηλά τη σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Ο αυριανός αγώνας θα είναι μία ακόμα ποδοσφαιρική γιορτή και η προτεραιότητά μας είναι να προστατεύσουμε την ομάδα μας με την άψογη συμπεριφορά μας.

Θυμίζουμε ότι απαγορεύεται αυστηρά η χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και λέιζερ. Υπενθυμίζουμε την αναγκαιότητα να διατηρούμε κενούς τους διαδρόμους των εξεδρών για λόγους ασφαλείας», αναφέρει το σχετικό μήνυμα στον κόσμο.

fdgfdgd