Μπορεί ο Λέον Γκορέτσκα να ξεκίνησε ως βασικός στο χθεσινό παιχνίδι της Σάλκε κόντρα στο Αννόβερο, αλλά αυτό δεν ήταν ικανό να ανακόψει τα συναισθήματα οργής που δημιουργήθηκαν στους οπαδούς της ομάδας του Γκελζενκίρχεν, με την απόφαση του παίκτη να μετακομίσει προς το Μόναχο ως ελεύθερος για να αγωνιστεί στην Μπάγερν.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης τα άκουσε για τα καλά από τους ανθρώπους που μέχρι και πριν λίγο καιρό τον αποθέωναν. Μάλιστα, σήκωσαν και υβριστικό πανό εναντίον του, μέσω του οποίου τον αποκαλούσαν φιλοχρήματο. Αυτό έγραφε χαρακτηριστικά: «Ούτε τα λεφτά, ούτε τα τρόπαια αξίζουν περισσότερο από την ομάδα μας. Όποιος δεν το εκτιμά αυτό μπορεί να πάει να … αμέσως».

Όλη αυτή η ιστορία θυμίζει πολύ την αντίστοιχη με τον Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος το 2011 είχε αποφασίσει να κάνει το αντίστοιχο δρομολόγιο. Μάλιστα, για σερί ματς στο Γκελζενκίρχεν, ο αρχηγός της εθνικής Γερμανίας άκουσε τους οπαδούς της Σάλκε να τον στολίζουν, ενώ ακόμη χαραγμένο πρέπει να είναι στο μυαλό του το πανό που τον έδειχνε να κάνει στοματικό έρωτα στον Ούλι Χένες, τον επικεφαλής της διοίκησης της Μπάγερν.

AP_18021616559303 AP_18021616189296 AP_18021664741272