Ο Ζινεντίν Ζιντάν έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες που το βράδυ του Σαββάτου στις 21:45 θα διεκδικήσουν τον τίτλο του Champions League στο Κάρντιφ. Ο Γάλλος τεχνικός των «μερένχες» δεν θα είναι ο μόνος, καθώς υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας του ο Άλβαρο Μοράτα και οι Γκονσάλο Ιγκουαΐν και Σάμι Κεντίρα από την άλλη. Αλλά, ο «Ζιζού» αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση. Ειδικά όσον αφορά τη «Γηραιά Κυρία», για την οποία μόνο γουρλής δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Συγκεκριμένα, ο 44χρονος τεχνικός συμμετείχε σε δύο τελικούς με τη Γιουβέντους, με αντίστοιχα αρνητικά αποτελέσματα για τους Ιταλούς. Ο «Ζιζού» πήγε στο Πιεμόντε το 1996, στην τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης, και στην παρθενική του σεζόν έφτασε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Στο παιχνίδι του Μονάχου οι «μπιανκονέρι» ηττήθηκαν με 3-1 από την Ντόρτμουντ, ενώ ίδια τύχη είχε η προσπάθειά τους έναν χρόνο αργότερα, όταν στο Άμστερνταμ ηττήθηκε με 1-0 από την ομάδα που σήμερα προπονεί.

Αντίθετα, με τη Ρεάλ η τύχη του είναι εντελώς διαφορετική. Πήγε στη Μαδρίτη το 2001 και στην πρώτη του σεζόν με τους Μαδριλένους κατέκτησε το Champions League, στον τελικό της Γλασκόβης με 2-1 επί της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Μάλιστα, ήταν ο πρωταγωνιστής εκείνου του παιχνιδιού, με το εκπληκτικό γυριστό του, που θεωρείται το ωραιότερο τέρμα σε τελικούς της διοργάνωσης.

Στην πρώτη του χρονιά ως προπονητής, όταν και ανέλαβε τα ηνία της Ρεάλ μετά το τέλος του Ράφα Μπενίτες από τον πάγκο της, κατέκτησε και το τρόπαιο. Με περιπετειώδη τρόπο, στον τελικό του Μιλάνου, εκεί όπου στα πέναλτι οι «μερένχες» έφτασαν στο 11ο. Φέτος, την ξαναπήγε στον τελικό και επιθυμεί το back to back, κάτι που θα είναι μοναδικό, για άνθρωπο που έχει αναλάβει μόλις μια πρώτη ομάδα στην καριέρα του.

Η… κατάρα που κυνηγάει τη Γιουβέντους με τον Ζιντάν είναι κάτι που θέλουν να σπάσουν στο Πιεμόντε. Και αν τα καταφέρουν, θα έχουν ξορκίσει και πολλές μαζί ακόμη. Για τους προληπτικούς, πάντως, αυτό είναι θετικά στατιστικό στοιχείο για τους Ισπανούς και αρνητικά για τους Ιταλούς.