Μετά το κουραστικό ταξίδι μέχρι το Χορστ ήταν λογικό κι επόμενο η πρώτη προπόνηση του Παναθηναϊκού επί ολλανδικού εδάφους να μην έχει ούτε μεγάλη διάρκεια, ούτε σημαντική ένταση. Στην αρχή του προγράμματος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στους παίκτες του και ζήτησε για ακόμη μία φορά φέτος την προσοχή όλων και την τήρηση των κανόνων σχετικά με την προστασία από τον Covid19.

Το πρόγραμμα των παικτών του Τριφυλλιού κράτησε περίπου 70 λεπτά και μετά το ζέσταμα και τις ασκήσεις φυσικής κατάστασης, οι παίκτες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και έπαιξαν διπλό στο μισό γήπεδο και με περιορισμό τριών επαφών.

Μπλε ομάδα: Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Αγιούμπ, Αλεξανδρόπουλος, Καρλίτος, Μπουζούκης, Νγκμπακοτό

Πράσινη ομάδα: Ξενόπουλος, Ρούμπεν Πέρεθ, Χουάνκαρ, Ιωαννίδης, Σανκαρέ, Σιδεράς, Σαβιέρ, Καμπετσής

Πορτοκαλί ομάδα: Χριστογεώργος, Ρόμπι, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο, Μακέντα, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σερπέζης, Αθανασακόπουλος

Σε αυτό το μίνι τουρνουά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Πράσινη ομάδα-Μπλε ομάδα: 0-2 (Καρλίτος, Αγιούμπ)

Πορτοκαλί ομάδα- Μπλε ομάδα:1-0 (Μακέντα)

Πορτοκαλί ομάδα- Πράσινη ομάδα: 0-3 (Ιωαννίδης, Καμπετσής, Σερπέζης)

Τα «θέλω» του Γιοβάνοβιτς

Κατά την διάρκεια των παιχνιδιών ο Γιοβάνοβιτς παρακολουθούσε και έδινε συνεχώς οδηγίες, ζητώντας δύο πράγματα κυρίως: Καλή κυκλοφορία της μπάλας και πίεση για άμεση επανάκτηση όταν αυτή χανόταν. Σε αυτές τις δύο αρχές εξάλλου δουλεύει πολύ σκληρά από την πρώτη του ημέρα στο Κορωπί, προσπαθώντας να περάσει την δική του φιλοσοφία σε ένα σύνολο εντελώς αδούλευτο από την περσινή σεζόν. «Μην χάνετε την μπάλα χωρίς λόγο, ανοίξτε τις γραμμές, δώστε επιλογές» ήταν οι μόνιμες προτροπές του.

Μάλιστα, ο Σέρβος τεχνικός σταμάτησε το διπλό όταν είδε μία ομάδα να έχει κάκιστη αμυντική συμπεριφορά όταν έχανε την μπάλα. «Δεν παίζουμε μόνο επίθεση δυνατά και μετά δεν γυρίζουμε στην άμυνα. Θέλω παντού την ίδια ένταση».

Παράλληλα, ο Γιοβάνοβιτς ζητούσε από τον κεντρικό μέσο της μίας ομάδας, τον Αλεξανδρόπουλο, να μην παίζει συνεχώς παράλληλα την μπάλα αλλά να προσπαθεί να την περάσει ανάμεσα στις γραμμές, κάθετα.

Η πλάκα στον Ιωαννίδη

Μόλις το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, ο Γιοβάνοβιτς ζήτησε από όλους τους παίκτες να μαζέψουν τα στρώματα για τις διατάσεις και να τα πάνε στα αποδυτήρια. Μόλις είδε τον Φώτη Ιωαννίδη να έχει… αγκαλιά δύο από αυτά, γελώντας του είπε:

«Έλα όλοι πάρτε τα στρώματα σας, μην τα αφήνετε εδώ. Φώτη σήμερα μπορώ να σου πω μπράβο μετά από είκοσι ημέρες, πήρες δύο ενώ δεν είχες κανένα δικό σου. Μπράβο αγόρι μου».

Πηγή: gazzetta.gr