Σε ένα ματς με πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-2 τον ΟΦΗ και τώρα ήρθε η ώρα των διακοπών.

Βαθμολογικό κίνητρο δεν είχε καμία εκ των δύο ομάδων, άγχος επίσης, οπότε Παναθηναϊκός και ΟΦΗ αποφάσισαν να το χαρούν και να παίξουν ελεύθερα, προσφέροντας αρκετές καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο έγιναν τα πάντα…

Στο 27′ ο Μπεκ με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ για τους πράσινους, αλλά στο 29′ ο Φιγκεϊρέδο ισοφάρισε για τους Κρητικούς. Τα γκολ ήταν απανωτά, αφού αμέσως μετά ο Γουάλι έκανε λάθος και ο Μακέντα είπε «ευχαριστώ» γράφοντας το 2-1, για να ακολουθήσει στο 38′ το 2-2 από την κοντινή προσπάθεια του αμαρκάριστου Βαζ.

Παρ’ όλα αυτά, είχαμε κι άλλο γκολ πριν το τέλος του ημιχρόνου και ήταν για το τριφύλλι, το οποίο πήρε ξανά το προβάδισμα στο 42′ με τον Χατζηγιοβάνη, μετά το ωραίο γύρισμα του Μακέντα. Κάθε επίθεση ήταν για γκολ, δηλαδή, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε.

Οι αλλαγές των προπονητών είχαν ως συνέπεια να χαθεί ο ρυθμός του παιχνιδιού, τα λάθη κυριαρχούσαν και τελικά στις καθυστερήσεις ο ΟΦΗ θα μπορούσε να ισοφαρίσει αφού πήρε πέναλτι για χέρι του Κολοβέτσιου, αλλά ο Ξενόπουλος -όπως είχε κάνει και στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Άρη- απέκρουσε την εκτέλεση του Φιγκεϊρέδο και κράτησε το 3-2, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Γιώργο Δώνη να πει «αντίο» με νίκη στον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Ξενόπουλος, Θεοχάρης, Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης, Σερπέζης (58’ Κολοβός), Μπεκ (76’ Τζαβίδας), Χατζηγιοβάνης (68’ Αθανασακόπουλος), Μακέντα (68’ Περέα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλι, Μπράουν, Βίκτορ (61’ Βαφέας), Γιαννούλης, Δεληγιαννίδης, Νέιρα, Στάικος, Βαζ, Ναμπί (79’ Μίγγος), Νοικοκυράκης (79’ Σουρνάκης), Φιγκεϊρέδο.