Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στην τηλεόραση του ANT1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», για τον «Μεγάλο Περίπατο» που ξεκινά σήμερα στην Αθήνα ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα του γηπέδου του Παναθηναϊκού και την συνέντευξη τύπου του ισχυρού άνδρα της πράσινης ΚΑΕ και προέδρου του ερασιτέχνη, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

«Μιλώντας ως Παναθηναϊκός, επιτρέψτε μου να πω ότι όλοι μας έχουμε σεβασμό και ευγνωμοσύνη στη συνεισφορά και συμβολή της οικογένειας Γιαννακόπουλου συνολικά στην ομάδα πάνω από 30 χρόνια. Μιλώντας ως Δήμαρχος, ειδικά όταν έχουν ακούσει πολλά λόγια και κοροϊδία οι φίλοι του Παναθηναϊκού εδώ και πάρα πολλά χρόνια, θα μιλήσω όταν θα έχουμε μια ολοκληρωμένη, ρεαλιστική λύση.

Όταν θα έχουμε ένα σχέδιο κοστολογημένο που θα μπορούμε να πάμε από τη θεωρία στην πράξη χωρίς δικαιολογίες και χωρίς άλλοθι. Το γήπεδο για εμάς είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Μέσα στο καλοκαίρι θα παρουσιάσουμε το σχέδιό μας» ήταν τα λόγια του Κώστα Μπακογιάννη.

Μεγάλος Περίπατος

«Eίμαστε περήφανοι που ξεκινά ο “Μεγάλος Περίπατος” της Αθήνας», δήλωσε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Αθηναίων καθώς σήμερα ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του έργου.

Η αρχή των παρεμβάσεων, γίνεται από τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας και την οδό Ηρώδου Αττικού, σε μερικές ημέρες συνεχίζουμε με την Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα και σε Τρίτη φάση θα πάμε στο τρίγωνο, δηλαδή την Αθηνάς και την Ερμού.

Όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης «το κέντρο δεν κλείνει, αντίθετα ανοίγει και στόχος είναι να βρούμε μια νέα ισορροπία, ανάμεσα στον οδηγό, στον επιβάτη, στο πεζό και στον ποδηλάτη».

Παράλληλα, τόνισε ότι «δικαιώματα πρόσβασης έχουν, όχι μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και τα ταξί, όσοι θελουν να πάνε στα πάρκινκ, τα αυτοκίνητα των ΑΜΕΑ και όσα άλλα χρειάζεται να έχουν πρόσβαση».

Σχετικά με τον ποδηλατόδρομο είπε πως θα αξιοποιηθούν οι γραμμές του τραμ και προσωρινά θα συνδεθεί το Καλλιμάρμαρο με την Ομόνοια.

Σημείωσε πως «η βασιλίσσης Όλγας θα είναι έτοιμη μέσα στο Σάββατο και θα συνεχίσουμε με την Πανεπιστημίου και το Σύνταγμα και αργότερα θα πάμε στην Αθηνάς και την Ερμού».

Επισήμανε ακόμα ότι τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες και υπογράμμισε πως «ότι κάνουμε το κάνουμε βάσει της κυκλοφοριακής μελέτης του ΕΜΠ», συμπληρώνοντας ότι “η καινοτομία του έργου είναι ότι είναι ζωντανό». «Μέσα στο DNA του έργου είναι ότι μπορούμε να το προσαρμόσουμε», σημείωσε ο κ. Μπακογιάννης και ζήτησε την ανοχή των Αθηναίων.