Χωρίς την παρουσία θεατών θα διεξαχθούν τελικά τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής των πλέι οφ και των πλέι άουτ στη Super League 1, όπως προέκυψε από τη συνάντηση του υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τους Μηνά Λυσάνδρου και Ηλία Πουρσανίδη που εκπροσώπησαν τη διοργανώτρια Αρχή της κορυφαίας κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Οι εκπρόσωποι της Λίγκας παρουσίασαν την ολοκληρωμένη πρόταση που είχαν συντάξει και οι τρεις τους ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη εβδομάδα. Από πλευράς Πολιτείας προέκυπτε ότι ναι μεν το ποδόσφαιρο χρειάζεται τους φιλάθλους και δεν υπάρχει άθλημα χωρίς αυτούς, όμως προέχει το θέμα της υγείας. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο το θέμα μετατέθηκε, καθώς θα έχει ήδη γίνει η πρώτη αγωνιστική μετά τη μεγάλη διακοπή λόγω κορονοϊού και θα υπάρχουν πιο ασφαλή δεδομένα.

ΓΓΑ: Βασικό συστατικό ο κόσμος, αλλά προέχει η δημόσια υγεία

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αναφέροντας τα εξής.

«Η αρμονική συνεργασία όλων αυτών των εβδομάδων μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, των Υγειονομικών Επιστημονικών Επιτροπών (του Υπουργείου Υγείας και της ΓΓΑ) και της Super League 1, οδηγεί στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος το προσεχές σαββατοκύριακο.

Η πορεία βήμα-βήμα προς την κανονικότητα (ατομικές προπονήσεις, ομαδικές προπονήσεις, διεξαγωγή αγώνων) με ασφάλεια και πιστή τήρηση των όσων συστήνουν οι ειδικοί μέσω των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που αιτήθηκαν ο πρόεδρος της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι ποδοσφαιρικοί εκπρόσωποι ανέλυσαν με λεπτομέρειες την πρόταση -αρχικά του ΟΦΗ και κατόπιν όλης της Λίγκας- για εξέταση του ενδεχομένου παρουσίας ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα, στην εξέλιξη της διεξαγωγής των play off και play out του πρωταθλήματος.

Θα ακολουθήσει και νέα τριμερής συνάντηση (Υφυπουργός, SL 1 και Υγειονομικές Επιτροπές) την προσεχή εβδομάδα, με την αξιολόγηση των συνθηκών και των μέτρων ασφαλείας της επανέναρξης του πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο, όπου θα συζητηθεί διεξοδικά και η πρόταση της Λίγκας για παρουσία ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα.

Είναι σαφές ότι βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου είναι η παρουσία κοινού στις κερκίδες, αλλά σε κάθε περίπτωση προέχει η δημόσια υγεία και η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών διαφύλαξής της».