Οι πρώτοι που πληρώνουν… τη νύφη στο ποδόσφαιρο, όταν τα πράγματα σε μια ομάδα δεν πηγαίνουν καλά, είναι οι προπονητές. Ειδικά σε πρωταθλήματα όπως το ελληνικό, οι απομακρύνσεις προπονητών είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο. Το αποδεικνύει και το γεγονός ότι ήδη στην τρέχουσα σεζόν, πάνω από τις μισές ομάδες της Super League 1 έχουν αλλάξει τεχνικό, πριν καν έρθει ημερολογιακά ο χειμώνας.

Τελευταίο «θύμα» των πάγκων είναι ο Κίκο Ραμίρεθ από αυτόν της Ξάνθης. Ήταν ο όγδοος κατά σειρά προπονητής που απομακρύνθηκε από την ομάδα στην οποία ξεκίνησε τη σεζόν, μετά από αυτούς των ΑΕΛ, ΑΕΚ, Άρη, Πανιωνίου, Λαμίας, Παναιτωλικού και Ατρόμητου.

Όσον αφορά την ομάδα της Λάρισας, που άνοιξε αυτόν τον… χορό, ξεκίνησε με διαφορετικό τεχνικό την προετοιμασία της και άλλος είναι στον πάγκο της από την πρεμιέρα. Ο Γκόραν Πέτριτς είδε την πόρτα της εξόδου στις 8 Αυγούστου, 15 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, με τον Μιχάλη Γρηγορίου να τον αντικαθιστά.

Ακολούθησε ο Μιγκέλ Καρντόσο, με τη θέση του να παίρνει ο Νίκος Κωστένογλου, που με τη σειρά του είναι επισφαλής στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, μετά ήταν η σειρά του Σάββα Παντελίδη στον Άρη, που τον αντικατέστησε για λίγο ο Απόστολος Τζερζής, για να αναλάβει ο Μίκαελ Ένινγκ, ενώ επόμενος ήταν ο Άκης Μάντζιος από τον Πανιώνιο, που τον αντικατέστησε ο Νίκι Παπαβασιλείου.

Επόμενος ήταν ο Σωτήρης Αντωνίου, που τη θέση του πήρε ο Άκης Μάντζιος, ο οποίος δεν άργησε να βρει ξανά δουλειά, με τον Λουίς Κάστρο να απομακρύνεται στη συνέχεια από τον Παναιτωλικό, για να τον αντικαταστήσει ο Μάκης Χάβος. Τελευταίος πριν τον Κίκο Ραμίρεθ ήταν ο Γιάννης Αναστασίου, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο να είναι αυτός που κάθησε στον πάγκο του Ατρόμητου στο ματς με τον ΟΦΗ.