Το μέτρο της ποινής κεκλεισμένων των θυρών αγώνων ξεκίνησε στην Ελλάδα από την περίοδο 1988-89, πριν από 30 χρόνια δηλαδή (υπήρξαν στη συνέχεια και ποινές μεταφοράς της έδρας) και συνεχίζεται να επιβάλλεται στις ΠΑΕ που είτε εκείνες, είτε οι οπαδοί τους έχουν παραβατική συμπεριφορά, τουλάχιστον σύμφωνα με τις πειθαρχικές επιτροπές των αρμοδίων Οργάνων.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, στα 30 χρόνια αυτά, έχει αντίστοιχο αριθμό (τριάντα) τέτοιων τιμωριών στις ελληνικές διοργανώσεις. Ένα τέτοιο σκηνικό θα υπάρχει και απόψε (19:00) στο ΟΑΚΑ, στην αναμέτρηση των «πράσινων» με τον Άρη για την 27η αγωνιστική της Super League. Μάλιστα, το «τριφύλλι» στις περισσότερες των περιπτώσεων έβγαζε… καθαρό την υποχρέωση και έπαιρνε τη νίκη.

Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 30 αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο ο Παναθηναϊκός μετρά 22 νίκες (ποσοστό 73,3%), 6 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες. Ωστόσο, αυτές οι δύο ήττες του στοίχισαν αρκετά. Η μια ήταν από την Προοδευτική (0-1) στη Λεωφόρο και μία από τον ΠΑΟΚ τον Μάρτιο του 2012, όταν και χάθηκε ο τίτλος, παρά το προβάδισμα 5 βαθμών λίγο μετά τα μισά του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» έχουν παίξει χωρίς κόσμο και σε δύο ευρωπαϊκά ματς. Τον Αύγουστο του 1995 απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία (0-0) από τη Χάιντουκ Σπλιτ και προκρίθηκαν χάρη στο 1-1 του δεύτερου αγώνα, για να ξεκινήσει η πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Champions League. Τον Οκτώβριο του 2006 υποδέχθηκαν τη Χάποελ Τελ Αβίβ στο άδειο ΟΑΚΑ και νίκησαν με 2-0.