Μπορεί η ΑΕΚ να αγωνίστηκε χθες στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, για περίπου 60 λεπτά με παίκτη παραπάνω, ωστόσο σε ακόμη ένα ντέρμπι αυτής της σεζόν δεν κατάφερε να φύγει με τους 3 βαθμούς από τον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη βρέθηκε μόλις στο 10’ πίσω στο σκορ, δεχόμενη γκολ ουσιαστικά στην πρώτη καλή φάση του αντιπάλου και έκτοτε δεν σταμάτησε να κυνηγά την ανατροπή.

Μόνο που ούτε αυτήν τη φορά δεν ήρθε το ματς… τούμπα. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο άλλο ντέρμπι «δικεφάλων», στη Θεσσαλονίκη, όπως και σε αυτό με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (τον πρώτο γύρο). Στη μια περίπτωση οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν και στην άλλη έσωσαν τον έναν βαθμό, με το γκολ του Μπακασέτα.

Και αν στα πρώτα δύο ματς η Ένωση μπορεί να επικαλεστεί την ατυχία, στο χθεσινό παιχνίδι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Και πώς θα μπορούσε, όταν οι φάσεις που δημιούργησε στην εστία του Πασχαλάκη ήταν λίγες. Μπορεί σχεδόν όλο το παιχνίδι να παίχτηκε στο 1/3 του γηπέδου, στην πλευρά των «ασπρόμαυρων», αλλά εκτός από το γκολ του Πόνσε (74’), το σουτ του Λιβάγια (5’) και την κεφαλιά του Κριστίτσιτς (90’), οι μεγάλες ευκαιρίες ήταν σε έλλειψη.

Ένα κομμάτι της στατιστικής που προβληματίζει έντονα, είναι τα γεμίσματα. Η ΑΕΚ επιχείρησε 47 προς την περιοχή του Πασχαλάκη, με μόλις 13 από αυτά να βρίσκουν στόχο. Οι 19 από αυτές τις σέντρες ήταν του Γκάλο, με τις 9 να βρίσκουν στόχο. Οι υπόλοιποι, ιδίως ο Χουλτ, ήταν αναποτελεσματικοί (εξαίρεση αποτελεί ο Λιβάγια, του οποίου η δημιουργία έφερε το τέρμα της ισοφάρισης του Πόνσε). Κι όμως, παρόλο που και ο ίδιος ο Ουζουνίδης παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι οι παίκτες του ήταν κακοί στα γεμίσματα, αυτό ήταν το πλάνο που επιστρατεύθηκε μέχρι τέλους!

Στις 19 αγωνιστικές η ΑΕΚ είχε 134/398 γεμίσματα, ένα από τα πιο υψηλά (4ο) στη Super League, αλλά χθες αποτέλεσε «αγκάθι».