Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για παίκτες του Ολυμπιακού από ομάδες του εξωτερικού, αλλά στο Λιμάνι ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο να πουλήσουν κάποιον από τον βασικό κορμό της ομάδας, στην τριπλή προσπάθεια που γίνεται σε Ελλάδα (πρωτάθλημα και Κύπελλο) και Ευρώπη (Europa League).

Σύμφωνα με τον Κώστα Νικολακόπουλο στον «Κόκκινο Πρωταθλητή», οι Πειραιώτες απάντησαν αρνητικά σε προτάσεις, οι οποίες εάν μετουσιώνονταν σε μεταγραφές, θα έφερναν περίπου 28 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πιο μεγάλη πρόταση ήταν αυτή από ομάδα της Premier League για τον Καμαρά, στα 8 εκατ. ευρώ, με τους Πειραιώτες να απαντούν πως θα το συζητούσαν μόνο με 15 εκατ. και πάνω. Οι υπόλοιπες προσφορές αφορούσαν τους Ομάρ Ελαμπντελαουί, Λεονάρντο Κούτρη, Παπέ Σισέ και Γκιγέρμε ήταν της τάξεως των 4-5 εκατ. ευρώ.

Για τον Νορβηγό μπακ ενδιαφέρθηκαν η Σέλτικ και η Σαουθάμπτον, για τον Έλληνα διεθνή μπακ Τζένοα, Σαμπντόρια, Μαρσέιγ και Ρεν, για τον Σενεγαλέζο στόπερ το Ανόβερο και ένας ακόμη σύλλογος από τη Γερμανία, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ για τον Βραζιλιάνο αμυντικό χαφ η Νιούκαστλ.