Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την πρωτεύουσα της Ηπείρου, καθώς επικράτησε με 2-1 του γηπεδούχου ΠΑΣ Γιάννινα στην εναρκτήρια αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής, σε παιχνίδι στο οποίο τα δύο από τα τρία τέρματα σημειώθηκαν με αυτογκόλ και συγκεκριμένα τους Σκόνδρα (8΄) και Βούκοβιτς (14΄). Το τρίποντο στην πειραϊκή ομάδα έδωσε ο Χριστοδουλόπουλος, στο 37΄.

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Μαρτίνς στην Λιβαδειά είχε σε σχήμα 4-2-3-1 τον Λάζαρο για βασικό εξτρέμ και για φορ τον Γκερέρο. Στην ενδεκάδα είχε τους: Σα, Ομάρ, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρη (στην άμυνα), Μπουχαλάκη, Γκιγιέρμε (αμυντικά χαφ), Ποντένσε, Λάζαρο, Φορτούνη και Γκερέρο (στην επίθεση). Το ίδιο ακριβώς έκανε και με τον ΠΑΣ. Ίδιος σχηματισμός και με την κλασική πια στρατηγική με τον Φορτούνη ορισμένες φορές να παίζει λίγο πιο μπροστά από τον Γκερέρο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε σχηματισμό 5-3-2: Βελλίδης κίπερ, άμυνα με Αποστολόπουλο, Λίλα, Τζημόπουλο, Μπουκουβάλα και Σκόνδρα, κέντρο με Σιόντη, Γιάκο και Νικολιά και μπροστά τους Κριζμάν και Παμλίδη.

Δύο αυτογκόλ και ένα «χτύπημα» του Λάζαρου

Σε έναν αρκετά κακό αγωνιστικό χώρο το α’ μέρος είχε φάσεις και για τις δύο ομάδες, ωστόσο τα δύο πρώτα τέρματα μπήκαν με αυτογκόλ. Στο 8ο λεπτό ο Φορτούνης απέφυγε αποφεύγει εξαιρετικά δύο αντιπάλους και έκανε τη σέντρα, που βρήκε στο κεφάλι του Σκόνδρα και μετά πήγε στα δίχτυα. Πριν είχε αποφύγει Αποστολόπουλο και Μπουκουβάλα. Ο ΠΑΣ επιχείρησε να απειλήσει κυρίως με τον Κριζμάν, αλλά σκόραρε από λάθος του Βούκοβιτς, που έβαλε ξανά αυτογκόλ αυτήν τη σεζόν.

Στο 14′ ο Νικολιάς έκανε το σουτ με τον Σέρβο να προσπαθεί για το διώξιμο αλλά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σα. Στο 37′ ήρθε το 2-1. Ο Ποντένσε… ντύθηκε Φορτούνης, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε την σέντρα που βρήκε το κεφάλι του Χριστοδουλόπουλου, τον οποίο έχασε ο Λίλα. Έτσι ήρθε το 1-2.

Στην επανάληψη και ο Ολυμπιακός με Φορτούνη και Λάζαρο κυρίως και ο ΠΑΣ με τον Κρίζμαν είχαν φάσεις για γκολ. Είχαν και παράπονα από τη διαιτησία. Και οι δύο τεχνικοί έκαναν αλλαγές, με τον Πετράκη να πηγαίνει το σχήμα στο 4-3-3 αλλά το 2-1 έμεινε.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος, Λίλα, Σιόντης (83′ Νάουμετς), Νικολιάς, Γιάκος (65′ Αθανασιάδης), Παμλίδης (80′ Ξύδας) και Κρίζμαν.

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Φορτούνης (86′ Νάτχο), Ποντένσε (90+ Τοροσίδης), Χριστοδουλόπουλος και Γκερέρο (71′ Χασάν).

Πηγή: gazzetta.gr