Για αποφυγή λαθών από πλευράς της ομάδας του, προκειμένου να πάρει εκείνη τη νίκη στον ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή (04/02, 19:30) στο Καραϊσκάκη, έκανε λόγο μέσω των δηλώσεών του στην κάμερα της Nova o Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ αναφέρθηκε και στην περίπτωση ήττας, λέγοντας ότι ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα κάνει δύσκολο το έργο της Ένωσης για τον τίτλο, ωστόσο επισήμανε ότι δεν θα… σβήσουν τελείως οι ελπίδες της. Επίσης, αναφέρθηκε στο πώς είναι να παίζεις με τον ίδιο αντίπαλο σε μικρό χρονικό διάστημα, για τις διαφορές με το ματς Κυπέλλου, αλλά και την έλευση του Νίκλας Χουλτ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ:

Για το ντέρμπι, είπε: «Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό να παίζεις τόσες φορές με έναν αντίπαλο, με τον οποίον έχουμε μεγάλη ανταγωνιστικότητα. Έτσι το όρισε όμως η τύχη και η κλήρωση. Είναι ακόμα ένα ντέρμπι».

Για τις διαφορές με το ντέρμπι Κυπέλλου, επισήμανε: «Εμείς έχουμε πάντα την ίδια νοοτροπία, θέλω η ομάδα να μπαίνει και να προσπαθεί να κερδίσει. Εξαρτάται όμως και από την τύχη. Άλλες φορές κάνεις πολλές ευκαιρίες και δεν σκοράρεις, άλλες φορές κάνεις λίγες και βάζεις γκολ. Δεν είναι μαθηματικά, είναι ποδόσφαιρο».

Σχετικά με το αν μπορούν οι δύο αντίπαλοι να εκπλήξουν, απάντησε: «Οι δύο ομάδες έχουν παίξει αρκετές φορές μεταξύ τους, όμως πάντα υπάρχει περιθώριο να μπορέσεις να εκπλήξεις τον αντίπαλο. Το σημαντικό είναι να μην κάνεις πολλά λάθη γιατί το λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο».

Αναφορικά με το αν χάνεται το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ με ήττα, τόνισε: «Δεν θα πρέπει να είμαστε των άκρων. Ούτε κερδίζαμε συνεχώς, ήμασταν σίγουροι ότι θα το παίρναμε, ούτε τώρα θα το χάσουμε. Η ήττα σίγουρα κάνει τα πράγματα πιο πολύπλοκα, αλλά τίποτα δεν χάνεται. Υπάρχει μία σειρά αγώνων που πρέπει να δοθεί μάχη. Ανάμεσα στο άσπρο και το μαύρο, πρέπει να κινούμαστε κάπου στο γκρι».

Για το αν θα παίξει πιο επιθετικά σε σχέση με το ματς του Κυπέλλου, δήλωσε:  «Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ επιθετικά σε αυτό το παιχνίδι, το αν ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλή άμυνα είναι κάτι άλλο. Ποιος μπορεί να καθορίσει αν μία ομάδα παίζει επιθετικά ή αμυντικά; Το αποτέλεσμα το καθορίζει. Η κατοχή ήταν ισορροπημένη και αν εξαιρέσουμε τα δύο πρώτα σουτ που έκανε ο Ολυμπιακός, νομίζω ότι ήμασταν στα ίδια σουτ στην εστία κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Σχετικά με τον Χουλτ και αν θα μπορέσει να παίξει στο ντέρμπι, επισήμανε: «Από τον Δεκέμβριο δεν έχει παίξει κάποιο παιχνίδι. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν με τρεις προπονήσεις θα είναι έτοιμος ή όχι. Αν επικεντρωθώ σε όσα έχω δει με τον Παναθηναϊκό, είναι ένας παίκτης που μπορεί να μας βοηθήσει και αν επανέλθει σε αυτό το επίπεδο νομίζω ότι θα μπει πολύ σύντομα στα παιχνίδια για να μας βοηιήσει. Το νέο για τον κόσμο είναι ότι έχουμε αυτή τη μεταγραφή. Σέβομαι όμως όλους όσους είναι εδώ, όλη την δουλειά που έχουν κανει και το ότι προσπαθούν να βοηθήσουν την ομάδα με το καλύτερο δυνατό».

Για το ότι η ΑΕΚ είναι δυσκολοκατάβλητη ομάδα και αν το πιστώνεται ο ίδιος, σημείωσε: «Παρά τις κάποιες αντιξοότητες δουλεύουμε διαφορετικά και τα πηγαίνουμε αρκετά καλά. Λόγω διάφορων προβλημάτων έπρεπε να κάνουμε έξτρα προσπάθεια για να ανατρέψουμε πράγματα μέσα στη σεζόν, αλλά δεν σταματήσαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτή είναι η υποχρέωσή μας και αυτό θέλει ο κόσμος, να προσπαθούμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Άλλες φορές ο αντίπαλος δεν το επιτρέπει ή είναι καλύτερος. Αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο αλλά εμείς πρέπει κάθε φορά να προσπαθούμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Τέλος, για το αν ο Μπακάκης μπορεί να παίξει πάλι δεξιά μετά την έλευση Χουλτ, απάντησε: «Είναι πολύ μονότονο κάθε μέρα να γίνονται οι ίδιες ερωτήσεις, οι απαντήσεις είναι ίδιες. Τι θέση παίζει τώρα ο Μπακάκης; Έχουμε την τύχη να έχουμε τον Γκάλο που είναι ένα πολύ καλό δεξί μπακ και έχουμε έναν πάρα πολύ καλό παίκτη, τον Μπακάκη, που η καλύτερή του θέση είναι δεξί μπακ, αλλά έχει τόσο μεγάλη καρδιά που μπόρεσε να καλύψει απουσίες όπως αυτές των Τσόσιτς και Τσιγκρίνσκι.

Ο κόσμος ξέρει τις απουσίες μας. Ο Μπακάκης έχει παίξει αριστερό μπακ όταν ο Λόπες δεν ήταν διαθέσιμος. Παρακαλώ ακούστε τον προπονητή: ο Μπακάκης παίζει αριστερό στόπερ και όχι αριστερό μπακ. Δεν έχω πάει στο πανεπιστήμιο, αλλά είμαι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο. Έχουμε την τύχη να έχουμε Γκάλο και Μπακάκη και τώρα Λόπες και Χουλτ. Αν ο Θεός θελήσει έχουμε την τύχη να συνεχίζουμε σε τρεις διοργανώσεις, συγχαρητήρια σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ. Έχει φύγει ο Βινίσιους και ο μόνος που μπορεί να παίζει την αριστερή πλευρά είναι ο Λόπες.

Ίσως ο Χουλτ βοηθήσει να βελτιωθεί αμυντικά ο Λόπες και ο Λόπες να βοηθήσει τον Χουλτ να βελτιωθεί επιθετικά. Υποχρέωσή μου είναι να προσπαθήσω να βελτιωθούν και οι δύο στον τομέα που θεωρώ ότι ίσως είναι πιο αδύναμοι. Να σας ευχαριστήσω που μου δίνετε την ευκαιρία να απαντώ, αλλά τις ίδιες ερωτήσεις τις βαριόμαστε κι εμείς και ο κόσμος. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Χουλτ, ο Λύμπε έκανε πολύ καλή δουλειά στην προσπάθειά του για την ενίσχυση της ομάδας. Κάποιες περιπτώσεις δεν προχώρησαν αλλά είμαστε χαρούμενοι που ο Χουλτ είναι εδώ».